Samfunn

SSb-sjef Christine Meyer forlater møtet med Siv Jensen.

– Ikke vanlig å ha med advokat

Møtet mellom Siv Jensen og SSB-sjef Christine Meyer gikk ikke helt som planlagt. Nå får SSB-sjefen finansministerens tilbakemeldinger skiftlig.

Publisert Sist oppdatert

Finansminister Siv Jensen inviterte SSBs administrerende direktør Christine Meyer til et møte fredag morgen klokken ni. Dette ble ikke noe av.

Meyer ønsket nemlig å ha med seg sin advokat inn i møtet med finansministeren.

LES OGSÅ: SSB-sjef Christine Meyer avviser at hun er ferdig i jobben

Finansdepartementet opplyser i en pressemelding om at «det er ikke vanlig å ha med advokat i møte mellom finansministeren og etatsledere, og det ble derfor avholdt møte med Finansdepartementets embetsverk».

Gale påstander

– Påstanden om at dette var et oppsigelsesmøte, er gal, heter det i en uttalelse fra Finansdepartementet fredag.

Her ble det klart at Meyer ikke ønsket å møte finansministeren uten advokat. Følgelig ble det ikke avholdt noe møte mellom finansministeren og Meyer fredag morgen.

– Meyer står fritt til å ha med seg rådgivere fra SSB inn i et møte med finansministeren. Meyer ønsket derimot å ha med seg en ekstern advokat. Temaet for møtet gjorde at dette ikke var naturlig, opplyser Finansdepartementet.

Tilbakemeldingene finansministeren hadde planlagt å gi i møtet, vil bli meddelt Meyer skriftlig, skriver Finansdepartementet.

«Finansministeren er først og fremst opptatt av å skape ro rundt situasjonen, ikke minst av hensyn til SSBs mange ansatte, og å sikre at SSB kan utføre sitt samfunnsoppdrag,» skrives det.

Powered by Labrador CMS