Ledelse

Bare konstituert: Geir Inge Stokke er fortsatt «bare» konstituert administrerende direktør i Coop Norge. I løpet av året får vi vite om styret velger ham som sin permanente leder. Én sak er klar: Han griper gjerne muligheten om han får den.

Tar gjerne tak i toppsjef-jobben

Geir Inge Stokke har fungert i rollen som konstituert adm. direktør i Coop Norge i hele 2015. I løpet av året blir det klart hvem som blir kooperativets permanente leder. Stokke innrømmer at han gjerne blir sittende.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er en av kandidatene. Styret har sagt de skal levere en innstilling i løpet av oktober, sier Geir Inge Stokke til Dagligvarehandelen. Mer ønsker han ikke å si om saken, men han innrømmer at det har vært et spennende og innholdsrikt år som Coop-sjef, og at han ikke har noe imot å bli sittende.

– Det har vært utrolig morsomt og lærerikt, sier han.

Nye Coop

– Og ganske intenst? Det har vært litt av et år å være konstituert Coop-sjef i…

– Ja, hvis jeg først skulle prøve meg i rollen, kunne jeg ikke valgt et mer spennende år. Det har vært en ekstrem reise og blant de mest krevende årene for Coop noen sinne, sier Geir Inge Stokke.

Coop er i ferd med å bygge det han kaller «Nye Coop», der de tidligere Ica-butikkene er en viktig brikke. Denne høsten omprofileres i gjennomsnitt 17 butikker hver uke.

– Vi har omprofilert totalt 171 butikker til nå. Tempoet vil fortsette på de resterende butikkene. Etter planen er vi ferdige med alle i midten av mars, sier Stokke. Som presiserer at «omprofilering» er mer en nyetablering enn en ansiktsløfting, fordi alt av datasystemer, lønn, økonomi, logistikk og sortiment med mer endres samtidig.

Vil utligne innkjøps-forskjeller

Med alle de nye butikkene har Coops innkjøpsvolum økt med 40 prosent.

– Har dere merket dette i høstens forhandlinger?

– De fleste har forståelse av at det bør gjenspeiles i innkjøp, og få synes det er vanskelig. Ikke i noe annet land i Europa hatt man hatt så store forskjeller i innkjøpspriser mellom grupperingene enn i Norge.

– Du mener Norgesgruppen mot røkla?

– De største mot de minste, ja. Jeg forventer at mye av det blir utlignet nå. Vi er nummer 2, og det forventer jeg å se igjen i prisene.

God hjelp av leverandørene

Stokke presiserer at de har god dialog med leverandørene, og at de har opplevd mye støtte i forbindelse med Ica-overtakelsen.

– Mange leverandører gjør en kjempeinnsats i butikk i forbindelse med omprofileringen. Hos oss har salgsfremmerne mer å gjøre enn noen gang. Dette er jo krevende også for leverandørene, sier Geir Inge Stokke.

– Rema har definert seg selv som like store som dere i forkant av høstens forhandlinger. Har dere fått det forspranget dere trenger?

– Vi ligger foran businessplanen i forhold til det vi definerte. Og det med størrelse varierer vel litt fra leverandør til leverandør. Men Rema får snakke for seg selv. Nye Coop er en god nummer 2 nå, og det har vi tenkt å fortsette med. Vi har en god plattform til å bite godt fra oss, sier Geir Inge Stokke.

Powered by Labrador CMS