Europa

Russlands president Vladimir Putin skal diskutere Ukraina med kolleger fra Tyskland, Frankrike og Ukraina under et toppmøte i Paris i oktober.

Toppmøte om Ukraina i Paris i oktober

Statsledere fra Russland, Ukraina, Tyskland og Frankrike skal møtes i Paris i oktober for om mulig å få slutt på konflikten i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert
Russlands president Vladimir Putin, Tysklands statsminister Angela Merkel, Ukrainas president Petro Porosjenko og Frankrikes president François Hollande er blitt enige om å møtes etter å ha hatt en 90 minutter lang telefonsamtale, opplyser kilder for den franske presidenten.

Ifølge Kreml skal møtet finne sted 2. oktober. Utenriksministrene fra de fire landene skal møtes i Berlin lørdag for å forhandle fram konkrete forslag som skal drøftes på møtet i Paris.

En våpenhvile ble framforhandlet mellom myndighetene i Kiev og opprørerne i Øst-Ukraina i februar, men den ble brutt nesten daglig fram til 1. september. Da sa det ukrainske parlamentet ja til å gi mer selvstendighet til områdene opprørerne kontrollerer. Siden det er våpenhvilen stor sett blitt respektert.

– Statslederne har tatt godt imot at våpenhvilen er blitt overholdt sørøst i Ukraina, opplyste en kilde i Kreml etter telefonsamtalen mellom de fire lederne. (©NTB)

Powered by Labrador CMS