Arbeidsliv

Det finnes mange myter om eldre arbeidstakere. Sannheten er at de er fleste seniorer er lojale, kompetente og samvittighetsfulle.

Arbeidsplassen er avgjørende

Pensjonsreformen i seg selv får ikke nok eldre til å stå lenger i jobb. Enkle grep på arbeidsplassen virker vel så bra. Men da bør ledelsen ha en egen seniorstrategi.

Publisert Sist oppdatert

Senter for seniorpolitikk har gjennomgått 16 forskningsrapporter, analyser og utredninger om eldre i arbeidslivet, for å identifisere hva som skal til for å få eldre arbeidstakere til å stå lenger i jobb.

Jobben må gjøres på arbeidsplassene

Sysselsettingen blant seniorer i Norge har økt jevnt og trutt helt siden 2001, og det er fullt mulig å få til en ytterligere økning i avgangsalderen utover dagens nivå, heter det fra Senter for seniorpolitikk. Men, det forutsetter forsterket og fornyet innsats på flere fronter, mener Kari Østerud, som er leder for Senter for seniorpolitikk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS