Arbeidsliv

LOs 2. nestleder, Hans Christian Gabrielsen, ser gode tiltak mot arbeidsledigheten i Aps alternative budsjett for 2016.

LO: – Rapporten er et nyttig korrektiv

Produktivitetskommisjonens rapport gir et viktig grunnlag i debatten om norsk produktivitet, mener Hans Christian Gabrielsen, 2. nestleder i LO.

Publisert Sist oppdatert

Han sier til LOs nettsider at det sentrale fremover blir hvordan Norges utfordringer løses.

– Kommisjonen bekrefter at vi har et produktivt og omstillingsdyktig arbeidsliv. Det er positivt når det gjelder de utfordringene vi kommer til å møte i fremtiden, sier han.

Gabrielsen påpeker at rapporten er et nyttig korrektiv til det som ble sagt om store negative gap for Norge da regjeringen tiltrådte.

– Det riktige og viktigste er at vi ligger helt i toppen, men samtidig har stort forbedringsbehov og potensiale for dette, understreker han.

Kommisjonen peker på at Norge, i likhet med mange andre land, har hatt lavere produktivitetsvekst de siste tiårene. Den påpeker også bekymringen rundt stadige kostnadsoverskridelser i offentlige prosjekter, blant annet knyttet til veibygging.

Gabrielsen er tilfreds med at utvalget har styrt unna overdreven vekt på privatisering av offentlig sektor og deregulering av arbeidsmarkedet, slik det han kaller skrivebordsteoretikere ofte gjør. Kommisjonens funn er i all hovedsak et interessant utgangspunkt for debatt om utfordringene i norsk næringsliv, ifølge LOs 2. nestleder..

Powered by Labrador CMS