Reiseopplevelser

Beliggenheten til Soria Moria hotell og konferansesenter er for de som ønsker å komme opp i høyden, opp fra Oslo sentrum. Her er det 156 rom og plass fra to til 280 konferansedeltagere.

Konferanse på Oslos tak

Når solen skinner og himmelen er blå, ligger konferansesenteret SORIA MORIA der som det moderne eventyrslottet Soria Moria.

Publisert Sist oppdatert

Som et stort eventyr på Oslos tak, med utsikt ut over hele eventyrriket, og utsikten, den er helt frem til «verdens ende», langt ut over Oslofjorden.

På SORIA MORIA hotell og konferansesenter er det 156 rom og plass fra to til 280 konferansedeltagere.

Askeladden er en kjent figur fra norske folkeeventyr. Det var han som fikk øye på Soria Moria slott som lå og lyste bak blånene. Motivet med gutten som speider mot det glitrende slottet i det fjerne, er nærmest blitt et symbol på drømmen om å lykkes.

I Asbjørnsen og Moes eventyr står det: I slottet brant det på varmen, og Halvor gikk inn i kjøkkenet, som var så gildt at han aldri hadde sett så gildt et kjøkken; der var kjørel både av gull og sølv, men folk var der ingen av. Da Halvor hadde stått der en stund, og ingen kom ut, gikk han bort og lukket på en dør; der inne satt en prinsesse og spant på en rokk.

SORIA MORIA hotel og konferansesenter ligger ved porten til Nordmarka i Oslo og har den nye moderne hoppbakken Holmenkollen som nabo, og den den nybygde trekirken Holmenkollen kapell litt lenger borte i skogbrynet, trekirke som brant i 1992, og som ble bygd opp igjen fire år senere.

I 1910 ble Kongsseteren, som ligger like i nærheten av kapellet, gitt til Kong Haakon og Dronning Maud i kroningsgave fra det norske folk.

[slideshow number=1]

Konferanser

Den norske lægeforeningen bygde Soria Moria i 1983 og utvidet etter hvert med flere byggetrinn. Et av dem har navnet SORIA MORIA – Senter for bærekraft, og er et skreddersydd sted for lederutvikling, konferanser og selskaper og ble ferdig for femten år siden.

Soria Moria har lagt vekt på å skape en ramme rundt møter som gir inspirasjon til læring og avkobling. Moderne møterom har avansert teknikk, lys og luft og utmerkede pauseområder inne som ute.

Møterommene har kapasitet fra to til vel 280 personer, har syv plenumsaler, 13 grupperom og to «styrerom». I tillegg har Soria Moria – senter for bærekraft med en plenumsal og fire grupperom.

SORIA MORIA hotell og konferansesenter har 156 gjesterom hvor 72 er twinrom, fire er hck, to er suiter, fire er dobbeltrom og 78 er enkeltrom.

40 gjesterom kan være samlet i en egen fløy tilknyttet senteret for bærekraft gjennom en underjordisk tunnel.

På SORIA MORIA hotell og konferansesenter finner vi 160 reproduksjoner av kunstneren Th. Kittelsens verker. I tillegg henger originalverk av Reidar Fritzvold, Fire Årstider, på veggene.

Askeladdens hus

Askeladdens hus er et 1200 kvadratmeter stort hus med håndlaftet tømmer som består av plenumsal, grupperom, pauseareale, stor sal for bespisning og et eget kjøkken. Her har SORIA MORIA hotell og konferansesenter et komplett tilbud for grupper i størrelsen 15 - 80 personer, de som ønsker et unikt konferansesenter og for de som ønsker å komme vekk fra det «offentlige» rom.

Historien

Historien til Soria Moria går over hundre år tilbake. På området ble Voksenkollen Sanatorium bygget i 1900. I reklamen ble stedet beskrevet som et sted for norske og utenlandske velhavende som tilbød fremragende muligheter for friluftsliv og sport.

Blant de gjestene som besøkte sanatoriet var Edvard Grieg. Han kalte stedet for Soria Moria og derav navnet.

I 1919 brant sanatoriet ned til grunnen og en gjest ble tiltalt for mordbrann. I mange år sto tomten brakk, men i 1983 ble et nytt Soria Moria oppført som Den norske Lægeforenings kurs- og konferansesenter.

Maten

På Th. Kittelsenstuene serverer SORIA MORIA hotell og konferansesenter både små og store middagsselskaper. Banketten har plass til 300 personer.

Forslag til meny på restaurant Th. Kittelsenstuene

Á la carte

Forrett

Grønnsakssuppe med hvitløkskrutonger.

Hovedretter

Dagens fisk med hvitvinssaus og kokkens utvalg av ganityr.

Hjortegryte med rotgrønnsaker, tyttebær og dagens potet.

Dessert

Sjokoladekake med bærkompott.

Selskaps/konferansemenyen sommeren 2018 heter «Midnattsol».

  • Røkt kamskjell med granbarskuddsirup, ørretrogn, pepperrotkrem og chips.
  • Hvit asparges med panco- og skinntekt røye.
  • Andebryst med morkelsaus, serveres med søtpotetpuré, spinat, bakt søtpotet og friske bringebær.
  • Jordbærsymfoni, friske jordbær, jordbærsorbet, jordbær chantilly og marengs.

Selskaps/konferansemenyen høsten 2018 heter «Matauk».

  • Trollkrabbesalat, serveres med agurk- og epleemulsjon.
  • Jordskokksuppe med syltet jordskokk, jordskokk chips og urteolje.
  • Hjortefilet med sjysaus, serveres med rosenkål, stekt sopp, gresskarmarmelade og sopptimbale.
  • Eplekompott med vaniljeis og mandelkjeks i sjokoladeform.

Her skal ikke bare maten nytes. Fra restauranten kan vi se ut over de «syv blåner» og oppleve de mest fantastiske solnedganger.

SORIA MORIA hotel og konferansesenter har også innendørs svømmebasseng, utendørs tennisbaner og et treningsrom.

Begrepet team-building har mange fasetter. Noen ønsker en rolig tur i Nordmarka med medbrakt nistekurv, andre ønsker kompliserte aktiviteter med oppgaver som skal løses i grupper.

Gjennom Destinasjon Holmenkollen kan SORIA MORIA legge til rette for både kulturelle og sportslige aktiviteter i nærområdet.

SORIA MORIA hotell og konferansesenter har er en unik beliggenhet ca 500 meter over havet med utsikt over Oslo sentrum. Likevel tar turen opp til Soria Moria bare 20 minutter med bil eller ca 35 minutter med t-bane fra Oslo sentrum.

SORIA MORIA hotell og konferansesenter

Konferansekapasitet

  • Max antall: 280
  • Kino: 280
  • Klasse: 150
  • Møtebord: 130
  • U-bord: 40
  • Mottagelse: 250
  • Antall gruppe rom: 13
  • Antall spiseplasser: 250

Romkapasitet

  • Antall rom: 156
  • Antall senger: 264
  • Enkelt rom: 49
  • Dobbelt rom: 97
  • Suiter: 2
  • Røykfrie rom: 156
  • Allergiker rom: 4
  • Handikap: 8
Powered by Labrador CMS