DP helg

– Det skjer flere ting som man ønsker skulle skje, og også mange ting man ikke trodde skulle skje, sier David Stakston, som spiller hovedrollen som Magne Seier i Netflix-serien «Ragnarok».

– Gøy å få gå videre på reisen

David Stakston har begynt å venne seg til å få ropt «Hei Tor!» etter seg på gaten. Men for Danu Sunth begynner det for alvor nå: Hun trår inn i en større rolle når andre runde «Ragnarok» nå melder seg.

Publisert Sist oppdatert

Sesong to av det norske oppvekstsdramaet med en tvist av norrøn mytologi har premiere 27. mai. Selv om norske anmeldere ikke var særlig begeistret, var strømmetjenesten fornøyd nok med seertall og respons til at det ble grønt lys for å fortsette historien.

Nå tror David Stakston at den nye sesongen kan bli et vendepunkt, nå som historien bygges mer ut. Om den nyfunne kjendisstatusen sier «Ragnarok"s hovedrolleinnehaver til NTB:

– Jeg holder meg litt unna det. Jeg har ikke sosiale medier, så jeg slipper alt det rundt – det holder jeg litt avstand til. Det var morsomt å gå på gaten, sier han smått ironisk:

– Jeg har ikke fått den der «Hei Tor!» slengt etter meg før. Så tok jeg på meg caps og solbriller og da gikk det bra, ler han.

Helt på krykker

Den andre sesongen plukker opp der den forrige slapp. Som Netflix lokkende skildrer: «Hva gjør man når man er 17 år og nettopp har oppdaget at man må kjempe mot en gammel og ekstremt mektig fiende, som holder en hel by, kanskje også et helt land, i et jerngrep?".

Og det er David Stakstons hovedrollekarakter Magne som nå må akseptere at fiendene er for mange og sterke, og gjør at han må lete etter andre mennesker i bygda som – i likhet med ham – besitter overnaturlige krefter.

Det loves «tøffere konflikter, mer fokusert ondskap og stadig mer desperate valg» i andre sesong, der Magne også møter det grunnleggende spørsmålet om hvor langt han er villig til å gå for å redde familien.

Men for tiden humper «Magne» rundt på krykker.

– Jeg har brukket ankelen, så jeg halter rundt overalt, røper David Stakston.

Ble overrasket

Han synes det er «spennende og gøy» at det ble en sesong to av «Ragnarok».

– Man lurte veldig fælt på hvor de skulle hen, sier David om karakterene vi møtte i første sesong.

– Det er gøy å få fullføre reisen. Det skjer flere ting som man ønsker skulle skje, og også mange ting man ikke trodde skulle skje, sier hovedrolleinnehaveren hemmelighetsfullt. Men egentlig har han ikke sett så mye av det ferdige resultatet.

Det har derimot motspilleren Danu Sunth, som sier til NTB at historien nå også graver dypere i andre karakterers historie enn bare Magnes.

– Blant annet viser man evolusjonen til Laurits, sier Danu, som selv trår inn i en større rolle i denne runden, som Iman Reza. Det visste hun allerede da hun fikk rollen i første sesong.

– Da forklarte de sånn cirka hva som skulle skje med karakteren min. Men jeg visste ikke at hun skulle ha så stor innvirkning på historien som hun får nå!

– Tøffere enn meg

Danu Sunth sier hun elsker rollekarakteren sin, Iman Reza.

– Hun er tøff, sterk og står på egne bein. Hun er nok en smule tøffere enn meg, vil jeg si! Jeg liker å sitte inne og ikke gjøre så mye, og hun vil gjøre alt, ler det nye, norske skuespilleransiktet, som også røper at hun var litt nervøs i starten – selv om hun elsker å spille mot David.

– Jeg hadde ikke så mange scener i sesong én, og vi to hadde bare en bitte liten scene sammen. Da vi skulle starte med sesong to, var aller første scene jeg skulle spille inn med David. Jeg var nervøs – jeg hadde sett hvor talentfull han er. Det gikk så fint, og jeg føler at vi vokste litt sammen i løpet av sesonginnspillingen. De siste scenene gikk så naturlig for seg, sier Danu, som høster godord tilbake fra medspilleren.

– Jeg vil si det samme til Danu. Å komme inn i et så stort prosjekt som dette kan ikke være lett, hvor det skjer så mye. Vi som var med fra starten, har fulgt det derfra. Danu kom inn – og bare begynte å kicke ass! Hun er så sykt nedpå og fin å jobbe med: Hun har en ro i alt hun gjør, roser Stakston henne.

Amerikansk vibe

Danu Sunth gikk musikk, dans og drama på videregående, og konsentrerte seg om teater. Så gikk hun Nordic Black Xpress, en teaterlinje i tilknytning til Nordic Black Theatre i Oslo.

Hun flyttet til England og kaller i dag London for «hjemme». Der jobbet hun i flere år for å bygge et nettverk. Første filmrolle vanket i 2020 – samme år som det bar til Norge – og innspillingen av sesong én i lille Odda, som forestiller seriens imaginære Edda. Der spilte man inn utendørsscenene, mens innendørs filming foregikk i Danmark.

– Det er litt amerikansk vibe over hele serien. Produksjonen er sykt stor! sier Danu Sunth, som føler hun kom inn i filmverdenen i en merkelig tid. For innspillingen foregikk i fjor høst, med mange smitteverntiltak i koronapandemien.

– Det var alltid noen som passet på at man hadde på maske. Det var annerledes, men jeg kjenner ikke til så mye annet heller, medgir Danu Sunth blidt. Nå håper hun det blir også en tredje runde «Ragnarok».

– Jeg tror det er som med første sesong, at de skal se hvordan det går. I sesong to bygges handlingen opp til noe – så det «må» nesten bli en tredje sesong!

Fakta om «Ragnarok»

  • Ungdomsserie fra Netflix, som hadde premiere for første sesong i 2020.
  • 27. mai står premieren for andre sesong.
  • Med på rollelisten fra første sesong: David Stakston (Magne), Danu Sunth (Iman), Jonas Strand Gravli (Laurits), Theresa Frostad Eggesbø (Saxa), Herman Tømmeraas (Fjor), Emma Bones (Gry), Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Bjørn Sundquist og Gísli Örn Garðarsson.
  • Nye skuespillere i andre sesong: (Jens), Benjamin Helstad (Harry), Billie Barker (Signy), Jesper Malm (Odd Moland) og Espen Sigurdsen (Halvor Lange).
  • Serieskapere og manusforfattere er danskene Adam Price and Emilie Lebech Kaae, og den norskspråklige Netflix-serien er da også produsert av danske SAM Productions for strømmetjenesten.
Powered by Labrador CMS