Samfunn

Samferdselsminister Marit Arnstad mener Høyres samferdselspolitikk vil belaste statsbudsjettet hardest om 10–15 år.

– Høyre vil stikke fra regningen

Utregninger fra Samferdselsdepartementet viser at regningen for Høyres veisatsing vil være sju milliarder kroner i året i 20 år.

Publisert Sist oppdatert

Samferdselsminister Marit Arnstad mener at fremtidens skattebetalere får regningen for OPS-satsingen (offentlig–privat samarbeid, red.anm.), der hovedkostnadene for staten først kommer etter at prosjektene er gjennomførte, skriver Klassekampen.

Utregningene viser at størsteparten av regningen for Høyres prioriterte samferdselsprosjekt vil belaste statsbudsjettet mest fra 2020 til 2029.

– Høyre og FrP er svært uenige om OPS som finansieringsform, men det er grunn til å frykte at dette prinsippet blir valgt som et kompromiss. OPS vil bli som et revehi med flere utganger, sier Marit Arnstad til avisen.

Høyres samferdselspolitiske talsmann, Trond Helleland, karakteriserer uttalelsene fra Arnstad som tullete.

– Det er tøys å fremstille OPS-prosjekt som om fremtidens skattebetaler får regningen, eller at de vil binde opp kommende regjeringer slik at det går ut over andre prosjekter. Det er først og fremst bilistene som vil få regningen, i form av bompenger, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS