DP helg

Steinar Raknes er ute med nytt album med tekster av Kjartan Fløgstad. Her med fiolinist Ola Kvernberg og en gambisk trommeslager.

Raknes-album med tekster av Kjartan Fløgstad

Publisert Sist oppdatert

På turné i Troms, rett før koronaen kom, hadde Steinar Raknes fått med seg Kjartan Fløgstads «Due og drone» som reiselektyre. Det resulterte i albumet «Due og Drone», og den som tror at bass er bass, vil oppdage noe helt annet.

– Før eg visste ordet av det, dukka det opp ein song på mobilen, der Steinar fremførte eit dikt frå «Due og Drone», til eigen melodi. Det var ein draum, rettare sagt ein bassgang som blei verkeleg. Og ikkje berre ein, men fleire låtar plinga inn på telefonen, sende frå bakrom og turnéhotell i höga nord", forteller forfatter Kjartan Fløgstad

Tekstene til Fløgstad har Steinar Raknes sunget og spilt inn med egen vokal og bass som uttrykksmiddel. En sjelden kombinasjon, og den som tror at bass er bass, vil oppdage noe helt annet. Her hører vi han gripe ståbassen og ikke bare lar melodiene og tekstene gå nye og uventede veier. Effektpedalene og loopene gjør de stumme ordene på papiret om til toner og lyd.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS