Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Sagt opp etter 20 år i samme bedrift. Hva er mine rettigheter?

DP-juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg har vært ansatt i en privat bedrift i 20 år, og mottok en oppsigelse på fredag. Gjelder det noen frister med tanke på mine rettigheter fremover?

Resepsjonist

Svar: Ja, og du bør være særlig oppmerksom på fristene som gjelder, da det er helt avgjørende at du overholder disse for å ivareta dine rettigheter. Jeg råder deg til å kontakte fagforening eller advokat for konkret veiledning rundt frister i din sak. Generelt gjelder følgende frister:

Det er 2 ukers frist for å kreve forhandlinger fra du mottok oppsigelsen. Du har 8 uker på deg til å gå til søksmål for å få tilbake jobben, beregnet fra du mottok oppsigelsen, eller fra forhandlingene ble avsluttet hvis det har vært forhandlinger. Skal du fortsette i stillingen etter oppsigelsestidens utløp, mens det fortsatt føres forhandlinger, må forhandlinger kreves innen 2-ukers fristen og før utløpet av oppsigelsestiden. Hvis du skal fortsette i stillingen etter oppsigelsestiden når forhandlingene er avsluttet, må du varsle om (søksmålsvarsel) eller ta ut søksmål innen oppsigelsestiden din går ut og før 8-ukers fristen. Du har seks måneder på deg fra du mottok oppsigelsen til å ta ut søksmål hvis du kun vil kreve erstatning. Jeg anbefaler deg uansett å ta tak i dette med en gang.

SBDL v/advokatfullmektig Mona Mjøen McKiernan

Spør juristene

Har du spørsmål om arbeidsrett?

Har du spørsmål om arbeidsrett? Send de til oss ved å klikke her.

Les alle spørsmål og svar her!


Powered by Labrador CMS