Næringsliv

Aas Mekaniske er Norges beste vekstskaper

Halvard, Johan og Olav Aas fra det over 100 år gamle skipsverftet Aas Mekaniske Verksted skal representere Norge i verdens største vekstskaperkonkurranse i Monaco.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld gikk brødrene helt til topps i EY Entrepreneur Of The Year 2013, i den nasjonale finalen i Oslo. Kåringen, som arrangeres i over 60 land, er en del av verdens største vekstskaperprogram.

Vekstskapere fra 55 norske selskaper vært gjennom regionale finaler før de 12 beste møttes til nasjonal finale mandag. Brødrene Aas mottok vinnertrofeet av finansminister Siv Jensen og Nordensjef Erik Mamelund i EY, under en festforestilling der 600 representanter for norsk samfunns- og næringsliv var med på å hylle vekstskaperne.

Det ble kåret vinnere i tre kategorier; handel, industri og tjenester. De øvrige kategoriene ble vunnet av Jason R. Eckhoff og Hans Chr. Birkeland i Reisegiganten AS, Oslo (Handel) og Henning Stokke og Trond Arve Pettersen fra Hytracc Consulting AS, Stavanger (Tjenester). De tre gründerne i One Piece Jump In AS ble kårets til årets unge vekstskaper i Norge: YOUNG Entrepreneur Of The Year 2013.

Aas Mek. Verksted AS er et skipsverft med lange tradisjoner. Verftet ble etablert i 1911 av Johan Rasmussen Aas. I dag eies og drives skipsverftet av tredje generasjon, av brødrene Halvard, Johan og Olav Aas. Tradisjonelt har aktiviteten bestått av nybygging av fiskebåter for kyst- og havfiskeflåten, men i de senere årene har selskapet spesialisert seg på utvikling og bygging av brønnbåter for oppdrettsnæringen og mindre tankskip.

Egen design og konstruksjon har vært en stor styrke for bedriften i forbindelse med den rivende utviklingen som har vært på brønnbåter til oppdrettsnæringen. Frem til i dag har det blitt levert nærmere 50 brønnbåter i ulike størrelser. Selskapet er i dag et verft som er størst og ledende i verden på innovasjon, utvikling og produksjon av brønnbåter, ifølge juryen.

Den uavhengige juryen begrunner tildelingen til brødrene Halvard, Johan og Olav Aas slik:
«Vekstskaperne står i spissen for en virksomhet med lang historie preget av skaperglede og evne til å forstå markedet og tilpasse virksomhetens strategi for fortsatt utvikling og lønnsomhet. Selv med stadig økende internasjonal konkurranse har virksomheten opprettholdt posisjonen som markedsleder og standardsetter i sin nisje. Virksomhetens styrker ligger i innovasjon, skreddersøm og solid håndverk.
Juryen mener at brødrene Halvard, Johan og Olav Aas i Aas Mek. Verksted AS med deres engasjement for de ansatte, bedriften og bransjen er verdige vinnere av EY Entrepreneur Of The Year 2013.»

EY Entrepreneur Of The Year ble arrangert i Norge for tolvte gang.

Powered by Labrador CMS