Samfunn

Vil avslutte kirkeasylordningen

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har gitt politidirektøren klar instruksjon.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Vårt Land.

En knallhard holdning om at kirkeasyl ikke er akseptabelt blir hverdagen til returnektere som søker asyl i kirker, fremfor å reise hjem.

– Det vil være regjeringens syn at kirkerommet ikke skal brukes til kirkeasyl, skrev Høyre og Frp i regjeringsplattformen.

Nå forteller justisminister Anundsen at han forventer at Odd Reidar Humlegård som politidirektør avslutter ordningen innen neste jul.

– Justis- og beredskapsdepartementet legger til grunn at det tas initiativ til dialog med Kirken i løpet av 2014, med sikte på å finne en felles løsning med Kirken, som bidrar til at vi julen 2014 ikke lenger har personer med utreiseplikt som har tatt bolig i norske kirker, skriver departementet til POD.

Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) mener regjeringen starter i feil ende. Man kan ikke forskuttere konklusjonen før samtalene har startet, sier generalsekretær Ann-Magritt Austenå:

– Først må man sette seg ned å snakke om hvorfor folk søker kirkeasyl, så kan man finne løsninger. Hvem er «kirken» i denne sammenhengen? Er det Norges Kristne Råd, og kan de forplikte alle kirkesamfunn på at man ikke skal åpne kirkedørene for nye asylanter? spør hun ifølge Vårt Land.

Powered by Labrador CMS