Annonse

Vil avslutte kirkeasylordningen

Det skriver Vårt Land.

En knallhard holdning om at kirkeasyl ikke er akseptabelt blir hverdagen til returnektere som søker asyl i kirker, fremfor å reise hjem.

– Det vil være regjeringens syn at kirkerommet ikke skal brukes til kirkeasyl, skrev Høyre og Frp i regjeringsplattformen.

Nå forteller justisminister Anundsen at han forventer at Odd Reidar Humlegård som politidirektør avslutter ordningen innen neste jul.

– Justis- og beredskapsdepartementet legger til grunn at det tas initiativ til dialog med Kirken i løpet av 2014, med sikte på å finne en felles løsning med Kirken, som bidrar til at vi julen 2014 ikke lenger har personer med utreiseplikt som har tatt bolig i norske kirker, skriver departementet til POD.

Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) mener regjeringen starter i feil ende. Man kan ikke forskuttere konklusjonen før samtalene har startet, sier generalsekretær Ann-Magritt Austenå:

– Først må man sette seg ned å snakke om hvorfor folk søker kirkeasyl, så kan man finne løsninger. Hvem er «kirken» i denne sammenhengen? Er det Norges Kristne Råd, og kan de forplikte alle kirkesamfunn på at man ikke skal åpne kirkedørene for nye asylanter? spør hun ifølge Vårt Land.

Annonse
Annonse