Ledelse

Avbrytelser hindrer ikke jobben din som leder – de er jobben din.

Avbrytelser - tidstyver eller muligheter?

Møter, e-post, spørsmål, telefoner, problemer som må løses: Mulighetene for å bli avbrutt er mange.

Publisert Sist oppdatert

Stadige avbrytelser kan være til irritasjon på jobben. Noen ganger kan det føles som man aldri får gjort det man «egentlig» skal gjøre. Douglas R. Contant, forfatteren av boken Touchpoints: Creating Powerful Leadership Connections in the Smallest of Moments, ser det imidlertid på en annen måte.

I et blogginnlegg hos Harvard Business Review skriver han at noe av det viktigste han har lært i løpet av sine 35 år som leder, er at de tusen små avbrytelsene ikke forhindrer deg fra å gjøre jobben din – de er jobben din.

Hvis du ser på avbrytelser på denne måten, åpner det seg en hel verden av nye muligheter, mener Contant. Han hevder at enhver avbrytelse er en mulighet til å lede på en måte som utgjør en forskjell, setter forventninger eller bringer klarhet i et tema. Problemer kan få tilført ny energi og innsikt.

Contant ser bedrifter som et levende system der hver og en inngår i et nettverk av relasjoner. Hans tanke er at mennesker samhandler hele tiden, og at avbrytelser er en naturlig del av dette.

Powered by Labrador CMS