Ledelse

– Det er mye bra i det NHO ber om, men jeg er ikke enig i alt, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Avviser NHO-krav

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ønsker ikke å legge ned lærerhøyskoler eller å pålegge mer lønn til flinke lærere.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg vil ikke gripe inn i lønnsførhandlinger med noe pålegg. Jeg synes heller ikke departementet skal gripe inn for å styre hvilke masterstudier som opprettes ved universiteter og høyskoler, sier Røe Isaksen til avisen.

Han minner NHO om at de mange skolekravene også vil koste for næringslivet.

Onsdagens NHO-årskonferanse har treffende nok navnet «læringslivet», og tar for seg utdanningssystemet, og forbedringer i dette. I forkant har NHO-direktør Kristin Skogen Lund kommet med en rekke utspill om ønskede endringer.

NHO vil ha en kraftig reduksjon av antall lærerhøyskoler, og kutt i mange kurs og studieområder i universiteter og høyskoler. Hensikten er å bringe høyere utdannelse bedre i takt med arbeidslivets behov. NHO ønsker også økt lønnsspenn, med individuelle og lokalt fastsatte tillegg til flinke lærere.

– Alle er enige i ønsket om bedre skole. Det er mye bra i det NHO ber om, men jeg er ikke enig i alt, sier kunnskapsministeren til Dagens Næringsliv.

Røe Isaksen mener skoleverket er kommet lenger enn NHO tror, med individuelle, prestasjonsbaserte lønnstillegg for lærerne.

– Muligheten finnes allerede der for rektorene, sier statsråden.

Powered by Labrador CMS