Annonse
Etter at Tom Nordlie fikk sparken fra Vålerenga i 2001 var det plutselig ingen som trengte å høre hans råd og meninger, forteller han til Aftenposten. Foto: Jarvin (CC-BY-3.0)

Fra suksess til kølapp nummer 102 hos NAV

Ledere må takle både medgang og motgang. Det vet Tippeliga-trener Tom Nordlie mye om. Etter at han fikk sparken i Vålerenga endte han opp med kølapp nummer 102 hos NAV. Tidligere i livet har han også måttet ta grep om tilværelsen etter å ha opplevd tragiske hendelser.

Nå holder han foredrag om medgang og motgang, og er aktuell taler under den årlige IA-konferansen (Inkluderende arbeidsliv) i Møre og Romsdal, skriver Aftenposten.

– Noen holder foredrag om at de har funnet suksessoppskriften, og at tilhørerne kan gjøre som dem hvis de vil lykkes. Jeg snakker mer om hvordan det er å gå på trynet og hva du kan lære av det, sier trener og mediepersonlighet Tom Nordlie til avisen.

Nordlie forteller om hvordan hans eget liv har vært, hvordan han gikk fra å være en beskjeden gutt fra innlandet som var redd for hva andre mente, til plutselig å være en ansvarlig person som tok egne valg.

– Jeg vokste opp i en trygg familie med gode verdier. Vi var en stor familie som bodde i samme hus. Først mistet jeg onkelen min da jeg var ti år, da forsto jeg ikke så mye av det. Så mistet jeg faren min da jeg var 17, og bestemor og bestefar da jeg var 18 og 19 år, alle vi bodde i samme hus, forteller Nordlie.

Det var prosessen med å måtte forandre seg, og å ta mer ansvar, som gjorde noe med Nordlie. Særlig trekker han frem at han måtte jobbe med å bli mer utadvendt. Den opprinnelige Nordlie var nemlig ganske innesluttet, og likte å holde seg for seg selv, skriver avisen.

Kontrastene mellom full oppmerksomhet og følelsen av å være helt glemt, kommer han også innom i foredraget sitt.

– Alle skal prate med deg som topptrener, du får 170 telefoner om dagen, vinnere får status og posisjon. Men hvordan håndterer du det hvis alt plutselig endrer seg? Jeg husker følelsen da jeg fikk sparken i Vålerenga i 2001. Fra suksess til plutselig å stå hos NAV med kølapp nummer 102. Ingen ringte, ingen trengte å høre mine råd og mine meninger da, sier han til Aftenposten.

Han understreker at slike kriser både kan være en fare og en mulighet. Han har lært å gripe muligheten.

Annonse
Annonse