Aktuelt

Torger Ødegaard går av som direktør ved Lovisenberg diakonale sykehus etter uenigheter med styret om utvikling og fremtidig strategi.

Lovisenbergdirektør går på dagen

Torger Ødegaard, tidligere byråd i Oslo, satt fem måneder som sykehusdirektør. Så gikk han. Det skriver Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Avganger skjer som følge av uenigheter med styret.

Torger Ødegaard gikk av som høyrebyråd i 2013. Siden 1. mai år har han vært administrerende direktør på Lovisenberg, før han i dag gikk av med øyeblikkelig virkning.

– Grunnet ulik oppfatning med styret i sentrale spørsmål knyttet til utvikling og fremtidig strategi for LDS har jeg funnet det riktig å stille min plass til disposisjon, sier han i en uttalelse på Lovisenberg diakonale sykehus' (LDS) hjemmesider.

Som ny direktør kommer Lars Erik Flatø, som også satt som direktør før Ødegaard tiltrådte. Flatø har til nå vært direktør i Kirkens bymisjon, men begynner som sykehusdirektør i dag.

Flatø sier til Aftenposten at han kommer tilbake fordi styret ba han om det, og at han beklager situasjonen Bymisjonen bringes opp i.

– Jeg opplever at sykehuset står overfor store utfordringer i tiden som kommer. Når styret etter nøye drøfting fant å spørre om jeg var villig til å ta en runde til, så fant jeg etter en totalvurdering ut at det var riktig, men det var selvsagt ikke med lett hjerte at jeg forlater Bymisjonen, sier Flatø.

Powered by Labrador CMS