Ledelse

– Jeg er ikke den første Sp-lederen som står i en storm, sier Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Navarsete: – Jeg er en fighter

Blir sittende, uavhengig av ekstraordinært landsmøte, skriver Klassekampen.

Publisert Sist oppdatert

Navarsete fyrer tilbake mot kritikerne som ønsker at hun går av som partileder i Senterpartiet (Sp).

Hun mener at Frp har blåst opp tunnelsaken fordi de ikke er interesserte i å bruke penger på E16 gjennom Lærdal.

- Det er motivasjonen deres, sier Navarsete om kritikken som har vært sterk etter at hun ringte miljøvernminister Bård Vegar Solhjell, og ba ham om å trosse Vegvesenets råd mot å bygge tunnelen.

- Jeg videreformidlet bare hva et enstemmig kommunestyre i Lærdal har gått inn for. Hvis den typen virksomhet ble avlyst, slik Frp og Høyre argumenterer for, kunne vi egentlig avlyst politikk i Norge, sier hun til Klassekampen.

Solhjell bestemte, like før de rødgrønne gikk av, at den nye europaveien skulle legges i tunnel - til en ekstrakostnad på 400 millioner kroner.

Navarsete forteller at hun ikke ønsker å trekke seg som partileder.

- Det er klart det er slitsomt med så mange negative saker, men jeg er en fighter. Sp kjemper mot mange sterke interesser i samfunnet, og det vil alltid være stort press mot oss. Jeg er ikke den første Sp-lederen som står i en storm, sier hun til avisen.

Flere ordførere i partiet har ytret ønske om at Navarsete trekker seg, gjerne på et snarlig ekstraordinært landsmøte.

- Jeg registrerer at folk i partiet er veldig delt i det synet. Jeg har fått masse støtte, men det er uansett ikke en sak som skal avgjøres av én person. Skal det skje, må det gjøres vedtak gjennom de ordinære partiorganene, sier hun til aivsen.

Powered by Labrador CMS