Samfunn

Administrerende direktør i GC Rieber, Paul-Christian Rieber.

NHH-forskere og næringslivet i ny skattestrid

Igjen kommer NHHs skatteforskere i hardt vær på grunn av formuesskatten. Denne gangen er det GC Rieber-direktør Paul-Christian Rieber som raser.

Publisert Sist oppdatert

Flere av skatteforskerne på Norges Handelshøyskole (NHH) har gjentatte ganger uttalt at de mener næringslivet har lite å fare med når de klager på at formuesskatten ødelegger for norsk næringsliv. Nå har administrerende direktør i GC Rieber, Paul-Christian Rieber, fått nok, og mener at forskerne ikke har kontakt med den virkelige verden når de uttaler seg om formuesskatt. Han mener at skatteforskerne på den kjente handelshøyskolen har en agenda.

– Ja, det mener jeg. Når så mange sier at det ikke fungerer slik som de påstår, og jeg vil ikke tro at titusener av bedrifter farer med usannheter, så må det ligge i det at man lager noen ideelle modellverktøy som ikke passer på vår bedrift eller mange andre bedrifter, uttaler han til Dagens Næringsliv.

Han får støtte fra BI-professor Ole Gjems-Onstad, som reagerer på at formuesskatt-støtten er så unison blant NHHs professorkollegium som den er.

– Det er et tankekors at ingen ved NHH representerer alternative synspunkter, men at de har blitt en samlet bastion for formuesskatt, poengterer den profilerte skatteprofessoren.

– Svarer bare på idiotpåstander

På NHH møter verken Rieber eller Gjems-Onstad noen stor forståelse for tankegangen om at de har blitt et propagandakontor for formuesskatten.

– Vi svarer bare på disse idiotpåstandene som kommer opp hele tiden, og så sier han at det er vi forskere som har en agenda, spør professor Terje Hansen i Dagens Næringsliv.

Også professor og tidligere Høyre-statsråd Victor D. Norman mener at grunnen til at alle er enig om saken hos NHH er at det faktisk er et riktig standpunkt. Dette støttes også av skatteprofessor Jarle Møen.

– Det er nok delte meninger her også. Men blant dem som jobber faglig med skatt, så har jeg ikke inntrykk av at det er noen uenighet om at de argumentene som blir fremsatt for å fjerne formuesskatten ikke er sterke, sier han.

Powered by Labrador CMS