Annonse
Et råd for å øke konsentrasjonsevnen: Prøv en hel uke uten datamaskin, mobiltelefon og nyheter. Foto: Shutterstock.com

Råd for å skjerpe konsentrasjonen

Støy og stadige avbrytelser kan føre til at man som leder håndterer mange problemer her og nå, men har vanskeligere for å løfte blikket. Psykolog Cecilia Duberg sier til chef.se at når trykket på å sortere informasjon stiger, øker risikoen for at du løser det med å ha mange baller i luften, istedenfor å velge. Dette gjør deg mer splittet og mindre fokusert.

Psykologen har noen tips for økt konsentrasjon som går utover det å sette av tid til å lese e-post og andre oppgaver istedenfor å splitte oppmerksomheten dagen igjennom. Ett av rådene kan nok oppleves som smådramatisk i en lederhverdag, for det innebærer en uke der man slår av mobil og datamaskin og unngår aviser og tv. 

Duberg hevder imidlertid overfor Chef at uken nesten alltid er harmløs, og at det fører til at man våkner opp og forstår hvor mye det er man kan klare seg uten. Mange får ifølge psykologen også en innsikt om att tiden finnes, at vi skaper vår egen virkelighet og at vi tar bedre beslutninger når vi ikke forsøker å konsentrere oss om så mange ting om gangen. 

Andre, mindre dramatiske, tips for å øke konsentrasjonsevnen er fysisk aktivitet, minimeditasjon og kloke rutiner, som å starte dagen uten å stresse og ha faste tidspunkter for når du leser og svarer på e-post.

Annonse
Annonse