Nyskaping

Snøhetta har vunnet prisen Oslo Innovation Award for 2014. Det nye Prøysenhuset på Rudshøgda er ett av arkitektfirmaets siste prosjekter.

- Snøhetta trekker internasjonale talenter til Oslo

Snøhetta vant Oslo Innovation Awards. Bedriften bidrar til å skape økonomiske verdier på en måte som samtidig skaper verdier og gir ringvirkninger også for samfunnet, ifølge juryen.

Publisert Sist oppdatert

Snøhetta får Oslo Innovation Award 2014 for sin måte å inspirere og stimulere kunnskapsmiljøer i bransjer, også utover sitt eget – så vel nasjonalt som globalt. Med sine spektakulære prosjekter setter selskapet Oslo og Norge på kartet som internasjonalt ledende innen arkitektur og design, ifølge juryen.

– Vi er beæret og ydmyke over å motta en pris som gir en annerkjennelse til verdier som står sterkt hos oss i Snøhetta. For oss handler det om å utfordre grenser og søke holistiske fremgangsmåter knyttet til prosesser og kompetanse. Prisen er en inspirasjon til fortsatt videreutvikling og nyskaping, sier Tonje Verdal Frydenlund, daglig leder i Snøhetta Oslo.

Snøhetta skaper innovasjon gjennom en unik form for rollebytting og systematisk bruk av sin metode for «transpositioning». Det innebærer å krysse perspektiver og kompetanser for å finne nye løsninger, og hvor deltakerne blant annet bytter roller,både internt i bedriften og med kunden. Evnen til å kombinere og integrere digitale og fysiske verktøy i arbeidet med store prosjekter bidrar også til at Snøhetta tildeles Oslo Innovation Award 2014.

Årets vinner står for en fremtidsrettet og bredere forståelse av innovasjon og verdiskaping enn den tradisjonelle og primært finansielle. Snøhetta bidrar til å skape økonomiske verdier på en måte som samtidig skaper verdier og gir ringvirkninger også for samfunnet.

Med 160 ansatte fra 28 land er årets vinner aktivt med på å tiltrekke internasjonalt talent til Oslo, og har skapt mange nye kunnskapsbaserte arbeidsplasser på sine kontorer både i Oslo og New York, San Francisco og Innsbruck.

Powered by Labrador CMS