Ledelse

Verdens tre mektigste kvinner, ifølge Fortune. Fra venstre: Ginni Rometty, IBM; Mary Barra, General Motors; Indira Nooyi, PepsiCo.

Verdens tre mektigste forretningskvinner

Magasinet Fortune har kåret verdens mektigste forretningskvinner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er de tre kvinnene som troner øverst på Fortunes liste over verdens 50 mektigste kvinner i business:

  1. Ginni Rometty, IBM
  2. Mary Barra, General Motors
  3. Indra Nooyi, PepsiCo

Damen som beskrives som verdens mektigste forretningskvinne, er Ginni Rometty, styreleder og toppsjef i IBM. Selskapets totale omsetning falt noe i regnskapsåret 2013, men den investeringsstrategien hun er i ferd med å gjennomføre begynner ifølge Fortune å gi resultater. På områder som mobil- og skytjenester har omsetningen økt kraftig. Rometty roses videre for å ha inngått noen viktige strategiske samarbeidsavtaler med andre selskaper, samt for å investere i utvikling og kommersialisering av vekstområdet cognitive computing system, systemer som er bygget med menneskehjernen som modell.

På andreplass på listen finner vi Mary Barra, toppsjef i bilgiganten General Motors fra januar i år og den første kvinnelige toppsjefen i den internasjonale bilbransjen. Noe av det første hun måtte håndtere som ny konsernsjef var en gigantisk tilbakekalling av biler. Tilbakekallingen har vært en skandale for selskapet, men hendelsen kan ifølge Fortune bidra til at det blir lettere for Barra å gjøre noe med kulturen i selskapet.

Indra Nooyi, styreleder og toppleder i PepsiCo, er i år inne på en tredjeplass på listen. Fortune legger blant annet vekt på at Nooyis innovasjonsstrategi begynner å gi resultater. Produkter som er blitt lansert i løpet av de tre siste årene, utgjør nå 9 prosent av omsetningen.

Hele listen finner du her.

Powered by Labrador CMS