Ledelse

3 tegn på at du bør bli i jobben

Noen ganger er det bedre å fikse opp i tingene der du er enn å søke seg bort.

Publisert Sist oppdatert

Det florerer av tips om hvor lenge du bør bli i en jobb og hva som er tegnene på at du bør se deg om etter noe nytt. Lederen Katie Douthwaite, som er bidragsyter hos The Daily Muse, snur på flisa og tar til orde for at det noen ganger kan være en bedre å løsning å fikse opp i de problemene man har på værende arbeidsplass og bli der man er.

Dette er ifølge Douthwaite tre grunner til at det kan være verdt å gi nåværende arbeidsplass en sjansei:

  • Du omgir deg med negativitet
    Ta en titt på deg selv med kritiske øyne. Er du konstant frustrert over ledere, kolleger og arbeidsplassen som sådan? Klager du og sprer rykter? Hvis du omgir deg selv med negativitet på denne måten, vil det sannsynligvis også påvirke måten du ser på din egen jobb på. Forsøk isteden å fokusere på hva som er bra med jobben, oppfordrer Douthwaite. Positiv tenkning løser ikke alle problemer, men hvis du får ryddet litt i tankene kan du kanskje få et klarere bilde av om problemet er jobben eller om det handler om måten du tenker på jobben din på.
  • Du har ingen plan for egen utvikling på jobben
    Det kan være trasig å føle at man sitter fast i en stilling uten utsikter til avansement. Hvis det ikke er rom for at du kan vokse og utvikle deg, kan det være tid for å se seg om etter noe annet, men det kan være verdt å undersøke de faktiske mulighetene der du er. Har du tatt initaitv? Har du samarbeidet med sjefen din eller personalavdelingen/HR for å lage en plan for fremtiden? Forsøk å finne ut hva som kreves for at du kan nå dit du vil.
  • Det er evigheter siden du har hatt ferie
    Hvis det er lenge siden du har hatt ferie er det ikke så rart at du er lei av jobben. Kanskje er det ikke en ny jobb det du har behov for, men en ferie?
Powered by Labrador CMS