Ledelse

3 tips om ledelse fra Google

Her er noen av «reglene» som skal styre personalpolitikken i Google.

Publisert Sist oppdatert

Google har toppet arbeidsplassrangeringen «Great Place To Work» i seks år på rad, og har - ikke minst i Silicon Valley - ord på seg for å være en over gjennomsnittlig populær arbeidsplass. I tillegg til å være kjent for produkter og teknologi, er selskapet kjent for å ha en litt utradisjonell tilnærming til personalpolitikk. Sjefen for «people operations» i Google, Laszlo Bock, forteller i et intervju hos amerikanske Knowledge@Wharton om tre av selskapets hovedprinsipper, hvorav prinsipp nummer to kanskje er det mest overraskende:

  • Meningsfullt arbeid
    Bock viser i intervjuet blant annet til forsknng fra Adam Grant, som viser at du kan få fra 30 prosent til flere hundre prosent forbedring i produktiviteten ved å gjøre arbeid medningsfullt.
  • Tar makten fra ledere
    Ledere har mange grunner til å ville ha kontroll, men medarbeiderne ønsker frihet. «Når vi føler at vi har frihet, jobber vi som best», sier Bock, som i intervjuet blant annet forteller at det ikke er ledere som selv trenger nye medarbeidere som foretar ansettelser i Google. Arbeidet med å vurdere kandidater gjøres av komitéer.
  • Bruk data for sikre deg at personalpolitikken din er riktig
    Du kan ikke stole på magefølelsen din, hevder Laszlo Bock, som mener at intuisjonen som regel vil gi deg feil svar. Bruk data og dataanalyser til å ta bedre beslutninger.

Laszlo Bock har skrevet en hel bok om personalpolitikken i Google. Den har den ambisiøse tittelen «Work Rules! Insights from Inside Google That Will Transform How You Live and Lead.»

Powered by Labrador CMS