Arbeidsliv

88.000 arbeidsledige og på tiltak

Nye tall fra Nav viser en liten økning på 200 helt arbeidsledige i mai og 2.500 flere enn for ett år siden.

Publisert Sist oppdatert

Ved utgangen av mai var 75.000 personer registrert som helt ledige hos Nav, noe som gir en ledighetsprosent på 2,7. I tillegg er 13.600 arbeidssøkende på tiltak. Det gir en bruttoledighet på 3,2 prosent.

Oljebransjen blør

Ledigheten øker mest på Sørvestlandet og særlig i Rogaland, der antall ledige har økt med 49 prosent siden mai i fjor.

– Den reduserte aktiviteten i oljebransjen gir tydelig økning i ledigheten i fylker hvor oljebransjen sysselsetter mange, og for yrkesgrupper som ingeniører og industriarbeidere. Dette blir likevel motvirket av at ledigheten faller i andre deler av landet, slik at ledigheten for landet samlet kun har økt svakt de siste månedene, sier fungerende arbeids- og velferdsdirektør Kjersti Monland.

Ingeniør-økning

Blant ingeniører og ansatte innen IKT-fag har antall ledige steget med 61 prosent det siste året til 5.400 personer. Blant ingeniører og sivilingeniører har ledigheten økt med 143 prosent siden mai i fjor.

– Jeg har forståelse for at det oppleves som brutalt å miste jobben. Vi har likevel gode velferdsordninger for dem som blir arbeidsledige, som de får i påvente av ny jobb. For dem som er blitt arbeidsledige er det ett viktig mål; komme over i ny jobb, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp).

Ledigheten har falt mest i Hedmark, Oppland og Østfold. Men Østfold har likevel landets høyeste registrerte arbeidsledighet med 3,4 prosent av arbeidsstyrken. Oslo, Telemark og Aust-Agder ligger like bak med en ledighetsprosent på 3,3.

Powered by Labrador CMS