Ledelse

Noen ganger må man bare hoppe i det.

Å ikke risikere noe er den største karriererisikoen

Det er ikke sikkert det gamle nettverket ditt vil gi deg den jobben du trenger for å ta det klatre det neste trinnet på karrierestigen.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidslivet er fullt av folk som lever i fornektelse for at jobben og karrieren de har brukt så lang tid og så mye krefter på å bygge opp, kan forsvinne over natten. Dermed handler de altfor sent og blir hengende etter karrieremessig. Det skriver Anne Kreamer for Harvard Business Review.

Hun står bak boken Risk/Reward: Why Intelligent Leaps and Daring Choices Are the Best Career Moves You can Make.

Å ikke gjøre noe har kostnader med minst like store konsekvenser som det å gjøre noe feil, er grunntanken hennes.

"I dagens arbeidsmarked hvor jobber forsvinner og kommer til i økende tempo vil jeg argumentere at det mest risikable man kan gjøre, er å forutsette at industrien man jobber i, og jobben man har, er sikker," skriver hun.

Kreamer tror manglende handling som oftest skyldes psykologiske faktorer som at man vet hva man har, men ikke hva man får.

Hva skal man så gjøre? Start med å bygge levende nettverk, er svaret hennes. Med det mener hun ikke at du skal lene deg på ditt eksisterende nettverk. Det er ikke her man finner helt nye løsninger. Forskning fra INSEAD har vist at nettverkene man bruker i en stabil jobb, skjelden fører til det som er nytt og annerledes. Løsningen er å møte flere fra helt andre bransjer, da starter man etter hvert å se seg selv gjøre noe helt annet også.

Forskning fra sosiologen Mark Granovetter ved Stanford har vist at det er de personene med løse forbindelser opparbeidet over relativt lang tid, som gir de beste jobbtilbudene.

Powered by Labrador CMS