Aktuelt

Bevegelser

Ny jobb og nye utfordringer

Publisert

Ledergruppen i Innovasjon Norge komplett

Cathrine Pia Lund har gått inn i ledergruppen i Innovasjon Norge, i den nyopprettede stillingen som direktør for Merkevaren Norge. Det melder NTB. Lund kommer fra stillingen som Markeds- og kommunikasjonsdirektør i Den Norske Opera & Ballett. Hun blir den syvende kvinnelige lederen i Innovasjon Norges topplederteam.

Lund har de siste 16 årene hatt ulike lederroller innen markedsføring, merkevarebygging og kommunikasjon, blant annet som markedsdirektør i flyselskapet Braathens og markedsdirektør i SAS Norge. Hun har også bakgrunn som innspillingsleder i NRK Dagsrevyen, er Cand. polit., med hovedfag i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og bedriftsøkonom fra BI.

– Vi har en stor oppgave fremover med å synliggjøre Norges konkurransefortrinn, og må bli mer bevisste verdien av tydelig og systematisk merkevarebygging. I det arbeidet må vi få frem flere aspekter ved Norge ved å vise bredden i norsk næringsliv, verdier, kulturliv, reiseliv og entreprenørskap ut i verden, sier Cathrine Pia Lund. (NTB)

Ny leder for Innovasjons-politisk avdeling

Silje Aspeholm Hole har gått inn som leder for Innovasjonspolitisk avdeling i Innovasjon Norge. Hun kommer fra en tilsvarende stilling som direktør for strategi og samfunnskontakt i SIVA (Selskapet for industrivekst). Der har hun vært siden 2009. .

Før det jobbet hun i Arbeidsgiverforeningen Spekter som direktør for næringspolitikk og som analysesjef. Aspholm Hole har også erfaring fra en rekke organisasjoner knyttet til samfunnsrettetanalyse, blant annet Mandag Morgen, Preview AS, Feedback Research & Consulting AS og Observer Norge.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben. Det er vanskelig å finne en mer spennende jobb i Norge nå. Oppfølgingen av Drømmeløftet blir en av oppgavene jeg kommer til å ta fatt i. Norge står overfor en krevende omstilling, og vi har alle forutsetninger for å lykkes. Vi har et solid virkemiddelapparat, men vi må hele tiden utvikle og forbedre oss slik at vi er oppdatert på global utvikling og kan møte behovene til næringslivet og gründere. -Samtidig er det et mål å synliggjøre enda bedre alt det solide arbeidet og kompetansen som Innovasjon Norge bidrar med, sier Aspeholm. (NTB)

Leder for Talent Norge

Maria Mediaas Jørstad blir daglig leder for Talent Norge AS. Mediaas Jørstad er utdannet ved Dramatiska Institutet i Stockholm og kommer fra stillingen som sjefsprodusent ved Nationaltheatret.

– I Maria Mediaas Jørstad har vi funnet en moderne, engasjert og svært kompetent sjef for Talent Norge AS, sier styreleder John G. Bernander i en pressemelding.

Ny sjeføkonom i Nordea

Kjetil Olsen er ansatt som ny sjeføkonom i Nordea. Olsen kommer fra stillingen som direktør og nestleder for pengepolitikk i Norges Bank. Han overtar etter Steinar Juel som går av med pensjon til nyttår. I likhet med Juel har Olsen embetseksamen i sosialøkonomi fra Univeristetet i Oslo.

Slutter i Trioving

TrioVing medler om at Leif Lippestad har sagt opp stillingen som administrerende direktør i og forlater bedriften i løpet av august. Lippestad overtar som administrerende direktør i et selskap utenfor låsbransjen, nærmere informasjon vil bli kunngjort først etter sommeren. Arbeidet med å finne en etterfølger til Lippestad er igang, med sikte på en avklaring like over sommeren.

– I løpet av de siste fem årene har TrioVing gjennomgått enorme endringer. Lippestad har vært en solid bidragsyter i å snu selskapet til å bli en mer tidsriktig og moderne bedrift, sier Triovings styreformann, Mogens Jensen.

I løpet av Lippestads periode som administrerende direktør har den årlige omsetningen steget med mer enn 100 millioner kroner, og TrioVing omsatte i 2014 for 544 millioner kroner.

Ny styreleder i Filmparken

Tone Bjørnov er valgt til ny styreleder i Filmparken AS. Bjørnov erstatter Thomas Falck, som valgte å fratre som følge av profesjonelle forpliktelser. Bjørnov har tidligere vært styremedlem i Filmparken AS (2011-2013) og har siden 2011 også sittet i styret for datterselskapet Storyline Studios AS. Hun er utdannet bedriftsøkonom og har siden 2005 arbeidet som profesjonelt styremedlem. Det nåværende styret i Filmparken AS er valgt for perioden 2013-2016. (©NTB)

Powered by Labrador CMS