Bevegelser

Ny jobb og nye utfordringer

Publisert Sist oppdatert

Takker for seg

Statssekretær Jon Gunnar Pedersen slutter etter to år under finansminister Siv Jensen. Nå skal han tilbake til gamlejobben i Arctic Securities.

– Arbeidsgiver vil gjerne ha meg tilbake. Utgangspunktet var en permisjon på to år. Den perioden løper ut i oktober, sier Pedersen til Dagens Næringsliv.

Pedersen, som er blitt kalt finansminister Siv Jensen «kalkulator», er medeier i Arctic Securities.

Ny reklamemann

Marius Zachariasen blir direktør for produkt- og forretningsutvikling i Aftenposten. Zachariasen kommer fra McCann Worldgroup, hvor han har jobbet med innovasjon.

– Aftenposten har en sterk portfolio med både analoge og digitale annonseprodukter. Vi skal ikke undervurdere betydningen print og DM fortsatt har for mange annonsører. Men samtidig som vi har behov for å forvalte våre eksisterende produkter i en moderne mediehverdag, er vi helt avhengige av å utvikle nye inntektsstrømmer. Vi trenger å jobbe mer med innovasjon, samt på en bedre måte sette våre innovasjonsinitiativer i system, sier Gunn Helen Hagen, annonsedirektør i Aftenposten, i en pressemelding. (Kampanje)

Ny regiondirektør i NHO Rogaland

Svein Olav Simonsen er ansatt som regiondirektør i NHO Rogaland. Simonsen etterfølger Hallvard Ween som går av med pensjon mars 2016.

Simonsen (44) er utdannet siviløkonom ved University of Strathclyde i Glasgow. Han kommer fra stillingen som Vice President Sales and Marketing Eur-Caspian Region Weatherford hvor han har vært ansatt siden 2012. Han har bred erfaring fra oljeindustrien og bankvirksomhet, blant annet som Vice President i DNB Energy Division Stavanger. Han har også hatt lederrolle i Halliburton.

– NHOs medlemmer skaper verdier, verdiskapning er bærebjelken i velferdsstaten og vi skal gjøre en forskjell. Det er en viktig jobb som jeg går til med respekt og ydmykhet, sier Simonsen i en pressemelding. (NTB)

Kon-Tiki-direktør

Martin Biehl blir ny direktør på Kon-Tiki Museet. Biehl (49) kommer fra stillingen som daglig leder i Grafill. Han har en magister i Konstvetenskap fra Universitetet i Lund, og en Master of Business and Marketing fra BI/Handelshøyskolen i Oslo. Biehl har arbeidet ved Kunstnernes Hus, Kunstindustrimuseet i Oslo, Nasjonalmuseet, Blomqvist Kunsthandel og ved Den Norske Opera & Ballett. Martin innehar flere styre- og tillittsverv i ulike institusjoner og foreninger.

– En sterk motivasjon til å takke ja til denne stillingen er Thor Heyerdahls sterke og ubestridte posisjon i hele verden. Han var en tydelig brobygger, han var sjenerøs, og han var en dristig eventyrer og oppdager ved siden av et langt liv som vitenskapsmann. I tillegg til å oppleve hans fantastiske flåter og ulike gjenstander fra de mange ekspedisjonene på museet, så ligger det mye i Thor Heyerdahls ånd som vi åpenbart kan lære av og la oss inspirere av den dag i dag. Oppdagertrang gjennom kritisk spørrende holdninger, og ikke minst hans sterke miljø- og freds-engasjement gir mange muligheter ut over det å være et museum, bibliotek og forskningssenter for Thor Heyerdahl. Mulighetene er mange, det er et stort utviklingspotensial, og dette inspirerer, sier Biehl i en pressemelding. (NTB)

Powered by Labrador CMS