ny jobb

Bevegelser

Ny jobb og nye utfordringer

Publisert Sist oppdatert

Ny operasjef

Irske Annilese Miskimmon (42) blir ny -operasjefi Oslo, melder NTB. Hun kommer fra stillingen som sjef for Den Jyske Opera i Aarhus, som hun har hatt siden 2012. Ifølge dansk TV 2 kom hun da fra the Opera Theatre Company, en omreisende opera i Irland.

Miskimmon er født i Belfast og er både irsk og britisk statsborger.

Ny musikksjef

Ny musikksjef ved Den norske opera og ballett blir Karl-Heinz Steffens (54).

Steffens er musikksjef ved Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz og har de siste årene blant annet dirigert ved Berlin Staatsoper og La Scala i Milano. Han har også en karriere som utøvende musiker bak seg, blant annet som soloklarinettist i Berlin-filharmonien.

Han blir Opera-orkestrets kunstneriske leder og begynner som musikksjef ved Operaen 1. august 2016.

Styreleder i Matmerk

Håkon Mageli er valgt inn som ny styrelder i Matmerk. Han tar over etter Per Roskifte fra Norgesgruppen fra 1. Januar 2016.

Mageli er konserndirektør for kommunikasjon og Corporate Affairs i Orkla og har vært i Orkla siden 1991. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og har vært journalist i Dagens Næringsliv.

I tillegg til Mageli som ny styreleder, ble også Eivind Haalien, produktgruppesjef for lokalmat og spesialiteter i Norgesgruppen, valgt inn i styret.

– Å ha et styre som representerer hele verdikjeden er helt unikt, og danner et sterkt fundament for norsk mat og norsk matkultur, sier adm. direktør Nina Sundqvist i Matmerk i en pressemelding.

Nye statsråder

Erna Solberg annonserte onsdag denne uken noen endringer i regjeringen. Dette er de nye statsrådene:

Fiskeri-minister

Frp-nestleder Per Sandberg (55) blir ny fiskeri-minister. Ryktene ville ha det til at -Sandberg skulle bli innvandringsminister, men så ble det altså fisk han skal holde styr på.

Kulturminister

Stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland (38) overtar for Thorild Widvey og blir ny kulturminister for Høyre. Helleland leder i dag transportkomiteen på Stortinget.

Arbeids- og sosialminister

Anniken Hauglie (43) blir ny arbeids- og sosialminister for Høyre. Hauglie var frem til september skolebyråd i Oslo og har erfaring innen Høyre, blant annet som politisk råd-giver for Akershus Høyre og politisk rådgiver for sosialministeren i Bondevik II-regjeringen.

Landbruks- og matminister

Statssekretær for Siv Jensen, Jon Georg Dale (31) slutter i Finansdepartementet og blir ny Landbruks- og matminister. Han har tidligere også vært statssekretær for samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), og har jobbet for matvareprodusenter som Kraft Laks, Johs Jacobsen Kjøtt og Nortura. Dale blir regjeringens yngste statsråd.

Powered by Labrador CMS