Samfunn

Tidligere statsminister Tony Blair advarer mot Jeremy Corbyn, og frykter for sitt parti, Labours fremtid.

Blair advarer mot radikale Corbyn

Bønnfaller selv de som hater ham om ikke å stemme på sosialisten.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Aftenposten.

Tidligere statsminister Tony Blair advarer på det sterkeste mot den mest populære statsministerkandidaten fra Labour for øyeblikken, sosialisten Jeremy Corbyn. Blair frykter for partiets fremtid, og beskriver situasjonen som «dødsfare». Tidligere har han uttalt at de som støtter Corbyn trenger en hjertetransplantasjon. Nå er han ute med slegga igjen:

– Blir Jeremy Corbyn leder går vi ikke mot et tap som i 1983 eller 2015 ved neste valg. Det vil bety velgerflukt, og muligens utslettelse, skriver han i et harmdirrende innlegg i avisa The Guardian.

Politikkprofessor John Gaffney, som snart gir ut bok om Labour under Ed Miliband, mener Blairs inngripen er en stor feil som trolig vil ha motsatt av ønsket effekt.

– Han er den mest suksessrike statsministeren venstresiden i dette landet noen sinne har hatt velgermessig. Men feilstegene i Irak slipper ikke taket. Veldig mange ser helst at Blair holder seg langt unna valget av ny leder, og det han måtte ha igjen av en slags eldre statsmann-rolle har han mistet på grunn av Irak, sier Gaffney til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS