Europa

David Cameron er positiv til de kommende forhandlingene om Storbritannias EU-medlemskap.

Cameron positiv etter «Brexit»-forhandlinger

Til tross for stor motstand mot Storbritannias EU-krav, mener statsminister David Cameron at han har gjort fremskritt.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver europaportalen.se.

Selv om Cameron er positiv, og mener forhandlingene går fremover, er det stor motstand mot Storbritannias fire krav til fortsatt EU-medlemskap.

I en 45 minutters tale for de øvrige medlemslandenes stats- og regjeringssjefer, beskrev han sine forventninger og forhåpninger.

Storbritannias EU-skjebne skal avgjøres i et møte i Europarådet 17-18 februar. Egentlig ønsket Cameron at det skulle forhandles om kravene nå, og at de skulle behandles på desembermøtet. Den store uenigheten bidro imidlertid til at dette først skjer på nyåret.

– Det er bra at nyheten er at det finnes en vei til en løsning. Folk vil finne løsninger. Det finnes en politisk vilje og et momentum, sa Cameron etter møtet, og la til at han så store fremskritt.

Camerons krav:

  1. Skattebetalere utenfor eurosamarbeidet skal ikke behøve å låne ut penger til kriserammede euroland. Alle beslutninger for eurolandene må være frivllige for landene utenfor euroen, aldri obligatoriske
  2. Øke konkurransekraften gjennom å minske reguleringer for foretak
  3. De nasjonale parlamentene skal få en større betydning i EUs beslutningsprosess. Dette skal skje gjennom at en gruppe av nasjonale parlamenter i samarbeid skal kunne avvise EU-lover
  4. Begrense tilgangen til ulike typer bidrag, blant annet arbeidsledighetstrygd, for øvrige EU-borgere som kommer til Storbritannia. Begrensningen skal gjelde de første fire årene en EU-borger bor i landet.
Powered by Labrador CMS