Samfunn

Lars Løkke Rasmussen (Venstre) i prat med ordfører Carsten Kissmeyer (Venstre) i Danmarks mest næringsvennlige kommune Ikast Brande.

Danske kommuner sjarmerer næringslivet

De danske kommunene blir stadig bedre til å tekkes næringslivet. Det viser en ny undersøkelse fra Dansk Industri.

Publisert Sist oppdatert

NHOs danske søster Dansk Industri (DI) har i seks år laget en undersøkelse som spør næringslivet hvordan de opplever samarbeidet med sin lokale kommune.

I årets versjon som nylig ble publisert, får hele 3 av fire kommuner tommelen opp fra bedriftene. Det er det beste resultatet noensinne, skriver avisen Information.

Og kommunene gjør tydeligvis noe riktig for de får høyere score på stort sett alle indikatorene de måles på.

– Virksomhetene er blitt mer tilfredse på stort sett alle områder. Det gleder meg særlig at det også gjelder dialogen med både politikere og embedsmenn. Kommunene og virksomhetene har innsett at en åpen og tillitsfull dialog er en forutsetning for et godt samarbeid og et godt lokalt næringslivsklima, sier administrerende direktør i DI, Kasten Dybvad i en pressemelding.

Den aller mest næringsvennlige kommunen, og til og med for femte gang, er Ikast-Brande på Jylland som ligger like ved Silkeborg. Også de neste plassene fylles av midt-jydske kommuner.

DI peker på at kommunenes viktigste oppgave for næringslivet er å hjelpe til med å tiltrekke dyktige medarbeidere. For ørste gang i undersøkelsens historie er behovet for arbeidskraft nest viktigst for bedriftene, kun overgått av behovet for riktig infrastruktur.

Powered by Labrador CMS