Europa

En gruppe demonstranter i kamp med politiet i Aten 15 juli.

Demonstranter kastet bensinbomber i Aten

Demonstranter kastet bensinbomber mot politiet ved nasjonalforsamlingen i Aten i forkant av avstemningen om landets kriseavtale med eurosonen.

Publisert Sist oppdatert
Politiet svarte med å avfyre tåregass mot demonstrantene, noe som fikk flere hundre demonstranter til å trekke seg bort fra Syntagma-plassen, der de onsdag hadde samlet seg for å vise at de tar avstand fra avtalen.

Også flere søppelkasser og biler ble påtent av demonstranter, før stemningen roet seg igjen.

– Tror ikke på avtalen

Statsminister Alexis Tsipras, som gikk til valg på å få slutt på innstrammingstiltakene i landet, skrev mandag under på en avtale som vil føre til nye kutt. Til gjengjeld vil Hellas få opp til 86 milliarder euro i nye kriselån.

– Jeg tar på meg ansvaret for en tekst jeg ikke tror på, men som jeg skrev under for å unngå katastrofe for landet og bankkollaps, sa Tsipras om avtalen tirsdag.

Motstand i Syriza

Natt til torsdag skal de greske folkevalgte stemme over avtalen i nasjonalforsamlingen. Det er ventet at mellom 30 og 40 av Tsipras' partifeller i Syriza vil stemme mot avtalen, som støttes av flere opposisjonspolitikere.

Tidligere på dagen deltok flere tusen grekere i ulike fredelige demonstrasjoner.

– Avtalen går mot folket og arbeiderne. Det er den mest barbariske kuttpakken så langt, den er enda verre enn de to tidligere, sa den 19 år gamle demonstranten Dimitris til nyhetsbyrået Reuters.

Onsdag har farmasøyter og offentlig ansatte streiket mot avtalen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS