Samfunnsansvar

Klubber som Real Madrid, her representert ved Cristiano Ronaldo, risikerer å måtte betale tilbake milliarder i ulovlig statsstøtte.

EU slår ned på statlig økonomisk doping i fotballen

Storklubber som Barcelona og Real Madrid risikerer å måtte betale tilbake milliardsummer av det de har fått i ulovlig statlig støtte. EUs konkurransekommissær, Margrethe Vestager, kommer med en beslutning i saken om kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Mandag Morgen Danmark.

Vestager bekrefter overfor avisen at saken blir avgjørt I løpet av de kommende månedene. Også klubber som Osasuna og Athletic Bilbao er anklaget for statlig økonomisk doping. Det samme gjelder en rekke nederlandske klubber, blant andre PSV Eindhoven.

– Vestagers beslutninger i sakene om de spanske og nederlandske fotballklubbene blir en vekking av hele den europeiske fotballverdenen, sier Richard Craven, dr. jur. og ekspert på statsstøtte i Europa.

Saken har pågått i snart seks år, og alle klubbene er mistenkte for å ha mottatt ulovlig offentlig støtte. Saksbehandlingen har flere ganger fått EUs ombudsmann, Emily O'Reilly, til åpent å kritisere Vestagers forgjenger, spanjolen Joaquin Almunia, for å trenere saken, blant annet fordi han selv er fan av en av de anklagede spanske klubbene, melder Mandag Morgen.

De ti rikeste fotballklubbene:

Kilde: Deloitte Football Money League, 18th edition, Deloitte, 2015

Powered by Labrador CMS