Samfunn

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) mener en felles likestillingslov vil sikre at alle grupper i samfunnet får et bedre vern mot diskriminering.

Felles likestillingslov ut på høring

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) vil samle likestillingsloven og diskrimineringslovene i én ny felles lov. Nå sendes forslaget ut på høring.

Publisert Sist oppdatert
Lovforslaget ble varslet i regjeringens likestillingsmelding «Likestilling i praksis – like muligheter for kvinner og menn» tidligere i oktober.

– Diskrimineringsvernet som følger av dagens likestillingslov blir like godt med lovforslaget vi nå sender på høring. Forslaget vil bety en mer moderne lov, der likestilling brukes om alle diskrimineringsgrunnlagene. Forslaget tar hensyn til at også menn møter likestillingsutfordringer i dag, sier Horne i en pressemelding.

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet foreslår blant annet å tydeliggjøre et strengere vern mot graviditetsdiskriminering og såkalt sammensatt diskriminering. Blant de kontroversielle forslagene er blant annet en utvidet adgang til positiv særbehandling av menn. I tillegg foreslås det å utvide spørreforbudet i ansettelsesprosesser til å også omfatte etnisitet og funksjonsnedsettelse.

– Mange opplever at de blir utsatt for diskriminering på flere grunnlag. Én felles lov vil gjøre det enklere å se diskrimineringsgrunnlagene i sammenheng og skape større bevissthet rundt dette, sier Horne.

Lovforslaget har tidligere møtt skepsis både fra Arbeiderpartiet og SV. (©NTB)

Powered by Labrador CMS