Samfunnsansvar

En familie fra Syria har akkurat kommet til den greske øya Lesvos etter å ha reist fra Tyrkia i en overfylt gummibåt.

G7 og golfstatene lover milliarder til flyktninghjelp

G7-landene og golfstatene lover i overkant av 15 milliarder kroner i støtte til FNs arbeid med flyktningkrisen.

Publisert Sist oppdatert

Det ble tirsdag kveld kunngjort på et toppmøte som holdes i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York. Tyskland ledet møtet der G7-landene, fire golfstater og flere europeiske land deltar.

Lovnadene om penger kom etter at FNs generalsekretær Ban Ki-moon under åpningen av generaldebatten fortalte verdens ledere at humanitære FN-organisasjoner er blakke.

– De som tar vare på flyktningene, særlig Verdens matvareprogram og FNs høykommissær for flyktninger, er dramatisk underfinansiert. Jeg mener vi har all grunn til å gjøre alt for at folk ikke forlater Syrias naboland på grunn av matmangel, sa Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier og oppfordret de andre landene til å øke sine bidrag.

Tyskland hadde i forkant av møtet lovet å bidra med ytterligere 100 millioner euro, rundt 950 millioner kroner, til å hjelpe syriske flyktninger i Jordan, Libanon og Tyrkia.

Foruten Tyskland omfatter G7-gruppen Storbritannia, Canada, Frankrike, Italia, Japan og USA.

Også Norge, Sverige, Sveits, Østerrike, Nederland, Tyrkia, De forente arabiske emirater, Kuwait, Qatar og Saudi-Arabia var invitert til møtet.

Powered by Labrador CMS