Arbeidsliv

AP Photo/Lionel Cironneau, File

"Hadde vært sparket om hun ikke var gravid"

Professor ved New York University tror nettselskapet Yahoo egentlig ønsker å sparke sjefen Marissa Mayer, men at det ikke våger fordi hun venter tvillinger.

Publisert Sist oppdatert

Det var professor Scott Galloway som kom med den oppsiktvekkende kommentaren under et live-innspilt TV-show onsdag amerikansk tid. Det melder Huffington Post.

Marissa Mayer er en av USA mest profilerte ledere etter at hun forlot en toppjobb i Google for å ta over Yahoo i 2012. De siste tre årene har Mayer kjøpt opp en rekke nettselskaper, blant annet den populære bloggetjenesten Tumblr, i et forsøk på å ta igjen markedslederne Google og Facebook.

Den en gang så populære søkemotoren Yahoo har fortsatt en viktig posisjon i markedet, men hovedinntektsåren har vært en stor eierpost i den kinesiske nettgiganten Alibaba. Mayer har lenge forsøkt å selge denne eierposten for å finansiere flere oppkjøp, men fikk denne uken avslag fra IRS, USA skatteetat, på en forespørsel om å få gjøre dette på en skattefri måte.

Det amerikanske arbeidsmarkedet er ikke kjent for å være tilgivende for mødre som er for lenge borte fra jobben. Huffington Post viser til en fersk analyse fra Harvard Business Review som dokumenter at kvinner fortsatt straffes økonomisk for å få barn. Forskjellen i startlønn til en kvinne med barn er 11 000 dollar lavere enn dersom hun ikke hadde hatt barn.

Powered by Labrador CMS