Samfunn

Helga Pedersen, nestleder i kommunalkomiteen for Ap, savner tiltak som kan stanse asylstrømmen over Storskog.

Helga Pedersen: Støtter innstramming – savner Storskog-tiltak

Tidligere Ap-nestleder og finnmarking Helga Pedersen er klar til å støtte regjeringens innstrammingsforslag, men hun savner tiltak som kan stanse asyltrafikken over Storskog.

Publisert Sist oppdatert

De parlamentariske lederne i regjeringspartiene Høyre og Frp ble mandag enige om 15 forslag til innstramming i asylpolitikken.

Helga Pedersen, nestleder i kommunalkomiteen, er klar til å diskutere alt.

– Mange av tiltakene er jeg sikker på at vi kan støtte, det var vi også klar til i forrige uke. Det er lite nytt her, sammenlignet med det regjeringen la fram i tillegget til statsbudsjettet, sier Helga Pedersen til NRK.

– Vi vil diskutere alt og stiller ikke ultimate krav, sier Pedersen.

– Storskog må løses

– Men det de 15 punktene fra regjeringen ikke sier noe om, er situasjonen vi er oppe i nå. Det er ingen er ingenting her som vil gjøre noe som helst med asylstrømmen over Storskog, og det er den største mangelen med forslaget fra regjeringen, sier Pedersen. Hun varslet samtidig at Ap vil komme med innspill som de mener kan løse situasjonen på Storskog.

KrF-leder Knut Arild Hareide er også positiv, men noe mer forbeholden enn Arbeiderpartiet.

– Jeg sier ja til å gå i samtale om disse 15 punktene. De er helt greie å diskutere, men det er mye som må avklares og utredes her, sier KrF-lederen.

22 avslag

Så langt i år har nesten 4.000 asylsøkere tatt seg over til Norge via grensen på Storskog i Finnmark. 22 saker er avslått i henhold til instruksen justisminister Anders Anundsen ga til Utlendingsdirektoratet i oktober. Det opplyste Utlendingsdirektoratet til NTB fredag.

– Disse var i hovedsak syrere og afghanere som hadde oppholdstillatelse eller dobbelt statsborgerskap i Russland, sier seniorrådgiver Therese Bergwitz-Larsen ved kommunikasjonsstaben i UDI.

Instruksen slår fast at asylsøkere som har hatt lovlig opphold i Russland, kan sendes ut av Norge.

Powered by Labrador CMS