Ledelse

ID 50649160 © Rawpixelimages | Dreamstime.com

Hvordan bygge nettverk når du hater å småsnakke med fremmede?

Det er langt fra alle som er komfortable med å småsnakke med folk de aldri har møtt før.

Publisert Sist oppdatert

En av dem er Dorie Clark, som jobber med markedsføringsstrategi og underviser ved Duke University´s Fuqua School of Business. Hun omtaler seg selv som introvert, men opplever at hun likevel har klart å finne en balanse mellom det å møte nye mennesker og bli eksponert for nye ideer uten å måtte ta initiativ til klossete samtaler.

I et innlegg hos hbr.org forteller hun om hvordan hun løser det. Her er noen av de grepene hun bruker:

  • La de andre oppsøke deg
    Hvis hun ikke kjenner noen, synes Clark det beste er å være en av foredragsholderne. Hun er langt mer komfortabel med å snakke fra en scene til mange mennesker enn med å skulle bedrive småprat i små grupper. Det som skjer når du er foredragsholder er to ting: Folk oppsøker deg etterpå og temaet for samtalen er allerede gitt.
  • Ta med en venn
    En venn kan få fram noen av dine sterke sider i samtaler og han eller hun kan gi deg det motet du trenger for å ta kontakt med andre og bryte inn i samtaler. En annen fordel er at en venn sannsynligvis kjenner noen i rommet som du ikke kjenner, og vice versa. Dermed kan dere introdusere hverandre for nye mennesker.
  • Forbered noen åpningsreplikker
    Det verste med å snakke med fremmede er starten. Hva skal du si? Forbered noen mulige åpningssetninger på forhånd. Kan du spørre folk om hvorfor de er på arrangementet og hva de synes om det? Passer det å spørre folk om hvor de jobber og hva slags prosjekter de er involvert i? Eller om hvor de har studert? Hvis ingen ting av det du har tenkt på går også an å ty til noe sånt som: Jeg kjenner ingen her, kan jeg snakke litt med deg?
Powered by Labrador CMS