Annonse
Jeff Bezos kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene av dårlige arbeidsforhold i nettgiganten Amazon. Foto: AP Photo/Ted S. Warren, File)

Ikke så greit å jobbe for Amazon

New York Times skapte en del bråk denne helgen da avisen publiserte en artikkel om hvor forferdelig det er å jobbe for Amazon, den gigantiske nettbutikken. Noen av eksemplene avisen har hentet frem, er ganske ille. En kvinne med brystkreft ble truet med oppsigelse fordi det Amazon omtalte som hennes personlige problemer hadde begynt å påvirke arbeidet hennes. Det samme skjedde med en kvinne som nylig hadde spontanabortert.

Det er ikke første gang selskapet har blitt kritisert for dårlige arbeidsforhold. I 2011 kom det frem at temperaturen i enkelte lagere kunne komme opp i over 37 grader om sommeren. Selskapet svarte med å hente inn en ambulanse som skulle ta seg av ansatte med heteslag.

Amazon-sjef og gründer Jeff Bezos har aldri lagt skjul på at det må jobbes hardt i selskapet hans, men har siden New York Times-artikkelen sendt ut et memo om at eksemplene i artikkelen er klare overtramp og skal rapporteres til personal-avdelingen.

 

Annonse
Annonse