Samfunn

President i EU-kommisjonen, Jean Claude Juncker, er redd for at EU mister sin troverdighet på grunn av håndteringen av flyktningskrisen.

Juncker: – EU risikerer all sin troverdighet

Den uløste flyktningskrisen gjør at Jean Claude Juncker frykter for EUs fremtid.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver europaportalen.se.

Presidenten i EU-kommisjonen gjentok tirsdag kommisjonens tidligere utfordring til medlemslandene – faktisk å gjennomføre håndteringen av flyktningskrisen, som de har lovet på flere toppmøter.

– Det finnes land, selv blant de store, som ikke anstrenger seg tilrekkelig, og med god margin ikke har gjennomført det de har sagt de skal gjøre. EU er ikke i bra form, sa han under en debatt om krisen i EU-parlamentet.

Juncker påpekte at EUs budsjett er begrenset, og at kommisjonen har gjort alt i sin makt for å få samlet inn penger til innsats i medlemslandene, men at man trenger ekstra finansiering.

Av de 160 000 flyktningene som landene har lovet å omfordele har hittil bare snaue 900 personer blitt tilbudt omfordeling.

– Gapet mellom løftene og hva som ligger på bordet må minske, eller taper vi all troverdighet, sa Juncker. Ifølge europaportalen vil han økte trykket på flyktningen til faktisk å registrere seg og akseptere den hjelpen som tilbys. Litauen har for eksempel tilbudt seg å ta imot drøye tusen flyktninger, men ingen har takket ja.

Powered by Labrador CMS