Arbeidsliv

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson strammer inn for de som tar med seg overgangsstønaden ut av landet.

Kutter trygd til de som bor i utlandet

Arbeids- og sosialminister, Robert Erikssson, setter inn tiltak overfor de som tar med seg trygden til utlandet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg fremmer torsdag en sak for regjeringen, hvor vi strammer kraftig inn for de som tar med seg overgangsstønaden ut av landet. Frem til nå har det vært anledning til å ta overgangsstønaden ut av landet i seks måneder. Vi kutter perioden ned til seks uker, sier Eriksson til VG.

Bakgrunnen er at Eriksson mener insentivene er for dårlige for å komme seg i arbeid hvis man reiser til utlandet, og får norsk overgangsstønad over en seksmånedersperiode. Han hevder innstrammingen også vil gjøre det enklere å hindre misbruk og å sjekke at aktivitetskravet i ordningen faktisk blir overholdt.

Eriksson strammer også inn aktivitetskravene for de som mottar overgangsstønad. Oppfyller ikke disse kravene, blir de fratatt stønaden i én måned.

Departementet har undersøkt og funnet at det i dag er vel 400 nordmenn og utenlandske statsborgere som mottar overgangsstønad, og som får pengene sendt til andre land. Flest går til Sverige, Polen og Litauen, men også Spania og Thailand og andre asiatiske land er representert.

Powered by Labrador CMS