Tabber og tull

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Sveaas plages av veps

Investor og kunstsamler Christen Sveaas har lykkes å få satt Kistefossmuseet på kartet i nasjonale og internasjonale kunstkretser. Han har planene klare for å bygge ut området og har skaffet seg 12 mål som han akter å fylle med kunst og naturopplevelser. Flere kunstverk skal plasseres ute i naturen. Han vil gjerne oppføre en ny og stor vannskulptur av den danske kunstneren Jeppe Hein neste år. Nå er en sjelden veps i ferd med å stikke kjepper i hjulene for Sveaas, kan vi lese i Kapital. Fylkesmannen er på saken og vil ikke tillate at vannskulpturen føres opp. Det hjelper neppe om Sveaas selv personlig lover å bære hver enkelt veps et stykke unna der skulpturen skal stå. Vi mennesker må flytte på oss av og til. Men med veps er det annerledes, i alle fall hvis de hører til det vi kaller biologisk mangfold.

Bråk rundt Djupedal

Arendalsuka er bitt en suksess, men på kammerset blåser det stiv kuling. Det var Per Høiby i First House som tok initiativ til å etablere denne politiske møteplassen. I fjor vår ble First House framstilt i mediene som et selskap ansvarlige politikere ikke engeng måtte ta i med ildtang. Fylkesmann Øystein Djupedal sendte da en harmdirrende mail til arrangementledelsen. Han meddelte at han ble rasende og dårlig av det «kvalmende skrytet First House» vartet opp med. Han ville ha sendt First House dit pepperen gror. Slik ble det. Arendalsuka er blitt kjemisk renset for alt som hadde med First House å gjøre. Leif Monsen i First House får ikke lenger komme med gode ider, First House får ikke lenger ha logoen sin på Arendalsukas informasjonsmateriell og First House er slettet fra historien om Arendalsuka som ligger på nettet. Bedre kunne de ikke gjort det i gamle Sovjet.

Fordelen med Krekar

Anders Anundsen er en lykkelig mann. Han har fått rettens kjennelse for at han ikke er helt på jordet når han vil sende mulla Krekar til Kyrksæterøra. Kommunene er klare til å ta imot den farlige mannen. De trøster seg med at de kan ringe Shabana Rehman om han lager problemer. Kommunene regner med det «følger med ressurser», som det heter. De må kunne lønne noen som kan spionere på ham og melde fra til Per Sandberg om hva han foretar seg. De som er mest fornøyd er politiet. De fryktet lensmannskontoret kunne forsvinne med den nye politireformen. Nå må de ha folk på kontoret til alle døgnets tider for å være klare hvis Krekar finner på noe. Dessuten skal Krekar melde seg på kontoret tre ganger i uken med beskjed om at han hverken har stukket av eller akter å gjøre det.

Powered by Labrador CMS