Samfunn

Angela Merkel er enig med Sveriges leder for Moderatene, Anne Kindberg Batra om at EU trenger en ny asyl og migrasjonspolitikk.

Sverige og Tyskland vil endre asylsystemet

Ønsker å gjøre endringer i asyl- og migrasjonspolitikken i løpet av kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver europaportalen.se.

Dette er resultater av samtaler mellom lModeratene-leder Anna Kindberg Batra og leder for kristendemokratene i Tyskland, Angela Merkel.

Tyskland vil at asylpolitikken skal bli det neste store EU-prosjektet, etter at den greske krisepakken er klar, bekreftet Merkel til tv-kanalen ZDF.

– Vi må få til en felles klassifisering av såkalte utspringsland. I Tyskland kommer vi til å diskutere om Bosnia og Hercegovina, Serbia og Albania skal klassifiseres som dette, sa Merkel, og ønsker dermed å vurdere om innvandrere og asylsøkere fra vestre Balkan skal kunne utvises raskere.

Etter en 45 minutters samtale mellom Batra og Merkel kunne partilederne konstatere at de har samme oppfatning om utfordringen.

– Angela Merkel hadde oppfattet Moderatenes politikkutvikling på dette området, og ga ros for dette. Etter dette diskuterte de viktigheten av å ha en europeisk asyl- og migrasjonspolitikk, og at det er interessant at de har likt syn på saken, sa Anne Kindberg Batras pressesjef, Linda Norberg til europaportalen.se.

Powered by Labrador CMS