Arbeidsliv

Vi forstyrres mest i åpne landskap

I gjennomsnitt blir vi forstyrret på jobb hvert ellevte minutt. Mest utsatt er de som jobber i åpne kontorlandskap, der arbeid som krever konsentrasjon kan bli svært påvirket.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en ny internasjonal undersøkelse om er gjort av kontormøbelbedriften Steelcase.

– Det mest oppsiktsvekkende var hvor ekstremt stort problemet er. Det er litt som om du skulle bo sammen med alle dine besteforeldre, foreldre og barn i ett og samme rom, sier bedriftens forskningsansvarlige Zoë Humphries til den svenske avisen Dagens Nyheter.

Studien bygger på en meningsåling gjort av Ipsos der 10.500 arbeidstakere i 14 land deltok. 85 prosent oppga at de ikke klarer å konsentrere seg på arbeidsplassen sin, og bare 11 prosent svarte at de var svært fornøyd med arbeidsmiljøet sitt.

Den siste gruppen hadde også lettere for å konsentrere seg, de følte seg roligere og kunne jobbe i grupper uten å bli avbrutt.

Veldig få studier viser at en åpen planløsning har noe positivt å tilføre den enkelte arbeidstaker, påpeker Gunnar Aronsson, professor i arbeids- og organisasjonspsykologi ved universitetet i Stockholm.

I tillegg til forstyrrelser har undersøkelser også vist at folk som jobber i åpne kontorlandskap blir oftere sykmeldt enn dem som jobber på egne, avlukkede områder.

Powered by Labrador CMS