Europa

Ungarns statsminister Viktor Orban er en populær herremann i Bayern, men ikke like vel ansett i Berlin.

Viktor Orbán feires i Bayern

Angela Merkel er ikke spesielt fornøyd med at hennes allierte i Bayern skryter av den ungarske lederen Viktor Orbán.

Publisert Sist oppdatert

Angela Merkels konservative allierte i Bayern feiret den ungarske lederen Viktor Orbán som vokteren av Europas grenser. I Berlin blir handlingen sett på som en direkte provokasjon av Merkels flyktningepolitikk. Det skriver Politico.eu.

Det var altså ikke nok for Horst Seehofer, lederen for Kristen sosial union i Bayern, et viktig konservativt støtteparti for Merkels kristendemokrater, å invitere Orbán til en tilstelning, han valgte også å prise den kontroversielle ungarske lederen for hans arbeid "med å sikre Europas grenser". Seehofer mener Orban trenger støtte, ikke kritikk.

Politico melder at Berlin "sitrer av sinne" over provokasjonen.

Seehofer, som altså støtter kristendemokratenes koalisjonsregjering med sosialdemokratene, representerer nå den sterkeste motstanden mot Tysklands svært åpne flyktningepolitikk. Det var etter uttalelser fra ham at Merkel ble nødt til å gjeninnføre grensekontroller og be andre EU-land om å ta en større andel av flyktningene.

Bayerns geografiske beliggenhet sørøst i Tyskland har gjort delstaten til et av de viktigste mottakssentrene for flyktninger til Tyskland.

Powered by Labrador CMS