Annonse
Vestlandet merker oljenedturen mest. Nå ber Ap staten om tiltak med mer kraft. Illustrasjonsbilde. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Ap vil ha statlig milliardhjelp i sørvest

På partiets fylkesmøte i helgen var det mange som etterlyste mer kraftfulle tiltak fra regjeringen, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi har en regjering som sitter og ser på mens folk i tusenvis mister jobbene sine. Vi krever at det blir satt inn statlige midler umiddelbart for å kunne holde folk sysselsatt mens vi venter på at konjunkturene skal snu, sier fylkesordfører Marianne Chesak. Over 32.000 har mistet jobben i Rogaland i løpet av mindre enn to år.

Chesak sier månedene som kommer trolig vil føre til at en allerede vanskelig situasjon blir enda tøffere.

– Dette er en dramatisk situasjon. Vi trenger tiltak nå, med en gang. Det offentliges pengebruk i en slik situasjon vil være et verdifullt bidrag til private leverandører, sier hun.

Også i Hordaland var sysselsetting et hovedtema på Arbeiderpartiets fylkesmøte. Blant forslagene derfra er utvidet permitteringsperiode til 52 uker og økt vedlikehold på sokkelen. I tillegg ønsker fylkespartiet at statens nye investeringsfond for grønn teknologi, Fornybar AS, legges til Bergen.

 

Annonse
Annonse