Europa

Boris Johnson sparer ikke på kruttet i sin motstand mot den europeiske unionen.

Boris Johnson kritiseres for Hitler-sammenlikning

Sammenliknet EU med Napoleon og Hitler.

Publisert Sist oppdatert

At tidligere London-borgermester Boris Johnson vil ut av den europeiske unionen er ingen hemmelighet. Likevel synes mange han går for langt når han trekker paralleller mellom EU, Napoleon og Nazi-Tyskland, skriver Europaportalen.

– Sannheten er at de siste årtusende stort sett har bestått av tilbakevendende tiltak fra ulike personer eller institusjoner: å gjenoppdage Europas tapte barndom. Napoleon, Hitler og ulike personer forsøkte seg på dette, og det endte i tragedie. EU er et forsøk på å gjøre det, men med andre metoder, sa Boris Johnson i et intervju med The Daily Telegraph.

Selv om Johnson får støtte for uttalelsen, blant andre av tidligere arbeids- og pensjonsminister Iain Duncan Smith, mangler det heller ikke på kritikere.

Sosialdemokratiske Labours utenrikspolitiske talsperson, Hilary Benn, mener at Johnson og Brexit-politikerne holder på å miste sitt moralske kompass.

– å forsøke å sammenligne Hitler og nazistene – de millionene som døde i andre verdenskrig – med Europas frie demokratier som kommer sammen for handel og samarbeid, og i prosessen bidrar til å skape fred i Europa etter århundrer med krig, er oppriktig sagt dypt støtende, sa Benn til BBC.

Powered by Labrador CMS