Ledelse

Den frittalende Boris Johnson er klar for debatt mot David Cameron. Men det er tvilsomt at statsministeren stiller til debatt i det hele tatt før britene skal stemme over sitt EU-medlemskap.

Cameron nekter å debattere mot partifeller: – Pysete og veik, er responsen fra Boris Johnson

Det kan se ut som at forholdet mellom de gamle Eton-kompisene David Cameron, statsminister i Storbritannia, og Boris Johnson, tidligere borgermester i London og fanebærer for ut-kampanjen i Brexit-spørsmålet, har kjølnet betraktelig.

Publisert Sist oppdatert

David Cameron har avvist at han kommer til å stille til debatt mot eurosketiske partikolleger før britene skal stemme over fortsatt medlemskap i EU 23. juni. Han kommer derimot til å stille i samme TV-program som UKIP-leder Nigel Farage.

Det kommer heller ikke til å være en debatt, men en individuell 30-minutters utspørring.

Det melder The Telegraph.

BBC har i lengre tid presset på for å få statsministeren på skjermen i debatt mot en partikollega, som for eksempel justisminister Michael Grove.

Boris Johnson kunne også vært en potensiell motdebattant. Men statsministerens avgjørelse om å ikke delta i debatt mot partikolleger betyr mest sannsynlig at han ikke vil delta i noen form for TV-sendt debatt før avstemningen, skriver avisen.

Argumentasjonen fra statsministerens kontor mot å delta på TV-sendte debatter, men å stille til intervjuer og utspørringer, er hovedsaklig at tema fram mot avstemningen ikke bør være så smalt som konflikten innad i det konservative partiet, men de større EU-spørsmålene.

Den kjøper ikke Boris Johnson, som kom med følgende uttalelse etter at statsministerens debatt-politikk ble kjent:

– For å si det sånn: jeg tror jeg hadde sett ut som en pyse hvis jeg sa nei. Å redde meg selv fra debatten ville vært veikt.

Powered by Labrador CMS