Ledelse

Erik Solheim

Erik Solheim får toppjobb i FN

Publisert Sist oppdatert
Tidligere SV-leder Erik Solheim blir sjef for FNs miljøprogram (UNEP), melder Dagens Næringsliv. Han får rang som assisterende generalsekretær.

Erik Solheim var en av to til tre kandidater det sto mellom etter flere intervjurunder for FNs generalsekretær Ban Ki-moon, ifølge Dagens Næringsliv.

I februar bekreftet Solheim at regjeringen hadde fremmet hans kandidatur til stillingen.

– Det er få som har den kombinasjonen av miljø- og utviklingsarbeid på høyt politisk nivå som jeg har. Så vidt jeg vet er jeg den eneste som noen gang har vært både utviklings- og miljøminister, uttalte han overfor Bistandsaktueltden gang.

61-årige Solheim var leder i Sosialistisk Venstreparti fra 1987 til 1997. Han ble utviklingsminister i Stoltenberg II-regjeringen i 2005 og miljøvernminister fra 2007. Han hadde vervene til 2012. Solheim er i dag sjef for OECDs utviklingskomité, DAC.

FNs miljøprogram har som oppgave å koordinere FNs miljøaktiviteter, støtte utviklingsland i å innføre miljøvennlig politikk og oppfordre til bærekraftig utvikling gjennom sunne miljøvennlige tiltak. Organisasjonens hovedkontor ligger i Kenyas hovedstad Nairobi.

Powered by Labrador CMS