Arbeidsliv

Elektronikkjeden Expert er i hardt vær etter å ha gjort om på de ansattes betingelser.

Expert svarer på arbeidsmiljøkritikken

Mener de ansatte får bedre betalt med den nye ordningen

Publisert Sist oppdatert

Etter at Expert meldte seg ut av arbeidsgiverorganisasjonen Virke, fjernet ulempetillegget for de ansatte og ikke ønsket å fornye tariffavtalen med LO-forbundet Handel og Kontor har det haglet med kritikk mot elektrokjeden.

Nå slår administrerende direktør Anders Nilsen tilbake i Aftenposten

Nilsen skriver til avisen at ingen i Expert Norge kommer til å få en grunnlønn som er lavere enn tarifflønn. Arbeidsmiljølovens regler om overtid, arbeidstid osv. vil selvsagt bli fulgt av arbeidsgiver, presiserer han.

– Den største forskjellen på nytt og gammelt lønnssystem vil være at ubekvemstillegget fjernes og erstattes med nesten to uker mer fritid per år for hver arbeidstaker, samt bedre bonus- og provisjonsordninger. Vi ønsker å betale ut mer til våre medarbeidere enn vi gjør i dag, basert på prestasjon, hevder han.

Expert har også tidligere vært i clinch med sine ansatte.

Da kjeden i 2013 nesten var konkurs, ble det foretatt en omfattende restrukturering. Kjeden la ned butikker, flere lagre og kvittet seg med over 1400 ansatte.

I reklameinnstikk og annonser på TV skrøt Expert av å ha kvittet seg med medarbeidere for å senke prisene til forbrukerne.

«1432 gode medarbeidere har dessverre måttet slutte. Alt gjør vi for å senke prisene», skrev elektronikkjeden i sine annonser.

Powered by Labrador CMS